Šį tunelį iškasė Palestinos anklavą kontroliuojanti islamistų grupuotė „Hamas“. Vaizdo įrašas paskelbtas tą pačią dieną, kaip ir Izraelio kariuomenės pareiškimas, skelbiantis, kad Izraelis sunaikino sieną kertantį tunelį, iš Gazos ruožo vedusį į Izraelio teritoriją, kurį, kaip teigiama, iškasė palestiniečių grupuotė „Hamas“ ir norėjo tunelį panaudoti išpuoliams.

„Hamas“ iš karto nepaskelbė jokio komentaro. Grupuotė pastarąjį dešimtmetį buvo įsitraukusi į tris karus su Izraeliu. „Hamas“ yra pagrindinės palestiniečių ginkluotosios pajėgos Gazos ruože, kur palei sieną driekiasi Izraelio saugumo tvora.

Izraelio kariuomenės atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Jonathanas Conricusas žurnalistams konferencinio pokalbio metu sakė, kad tai jau 15 tunelis, aptiktas ir sunaikintas per pastaruosius metus. Jis 200 metrų driekėsi per Izraelio teritoriją.

Palestinos teroristai per 2014-ųjų karą Gazos ruože tunelius naudodavo, kad netikėtai iš nematomos pusės užpultų Izraelio pajėgas.

Nuo to laiko Izraelis vysto tunelius aptikti padedančias technologijas ir pasienyje tiesia požeminę sieną, kuri, kaip tvirtinama, iki 2019-ųjų turėtų panaikinti Gazos ruožo tunelių grėsmę.