Kone visas Vilniaus senamiestis aidėjo nuo policijos sirenų. Apie bėglį pranešęs ekipažas nusivijo vyrą ir paprašė pastiprinimo.

Motociklininkas nuo stoties rajono pasuko link centro. Didelės policijos pajėgos jį pričiupo netoli Užsienio reikalų ministerijos. Gaudynės motociklininkui baigėsi avarija. Bėglys nesuvaldė motociklo, apdaužė policijos automobilius ir griuvo.

Pareigūnai iškvietė medikus, kurie motociklininką išvežė į gydymo įstaigą. Liudininkų teigimu, panašu, kad motociklininkas apsvaigęs, rėkė ant aplinkinių, elgėsi neadekvačiai, kažką kalbėjo apie adatas.

Policija nulydėjo medikų ekipažą su bėgliu. Bus patikrintas jo kraujas ir šlapimas. Aiškinamasi, kodėl iš tiesų motociklininkas vengė susitikimo su policija.

Netrukus ėmė aiškėti, kad tą patį bėglį pareigūnai jau gainiojosi sekmadienį. Greičiausiai, tai ir buvo priežastis, dėk kurios jis bandė sprukti.

Vytas sekmadienį pateko į policijos akiratį, kai 22 val. 20 min. gavo moters pranešimą, kad Dūkštų g., Vilniuje, bute, 29 metų sūnus triukšmauja ir daužo daiktus.

Į įvykio vietą atvykęs policijos ekipažas, prieš smurtaujantį ir agresyvų vyrą (gimusį 1986 m.) panaudojo elektros šoką „Taserį“ ir dujas, bet vyriškis, iššokęs per savo buto balkoną, paspruko, ir, sėdęs į automobilį „LexusGS 300“, išvažiavo.

Į pagalbą iškviestas kitas ekipažas, persekiodamas sprunkantį automobilį, iš tarnybinio ginklo „Glock“ iššovė vieną šūvį į viršų ir du į automobilio pusę, tačiau tuokart vyrui pavyko pabėgti nuo pareigūnų.