Ketvirtadienio vakarą iš policijos komisariato Vilniuje su ginklu pabėgusio asmens paieškai buvo pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter-135“ aprūpintas termovizorine ir kita paieškoms reikalinga įranga.

Gavę policijos prašymą padėti, VSAT Aviacijos rinktinės pilotai skubos tvarka iš bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo lygiai 21 val. Po 7 minučių pasieniečių sraigtasparnis Vilniuje nusileido aikštelėje prie Baltojo tilto. Čia į orlaivį įlipo policijos pareigūnas, su antžeminėmis pajėgomis koordinavęs „Eurocopter-135“ vykdytas pabėgusio asmens, ginkluoto automatu „Kalašnikov“, paieškas.

Pasieniečių sraigtasparnis skraidė virš įvairių sostinės rajonų - Pašilaičių, Justiniškių, Fabijoniškių, Tarandės, Šeškinės ir kt. Naudodami termovizorinę įrangą VSAT pilotai iš oro tikrino pavienius įtartinai atrodžiusius asmenis ir atskirus pastatus, ypač apleistus.

„Eurocopter-135“ virš Vilniaus skraidė maždaug 300 - 500 metrų aukštyje. Pakilti aukščiau ir žvalgyti kuo didesnį plotą nebuvo tikslinga, nes maždaug puskilometrio aukštyje buvo susikaupę tiršti debesys.

Gavus informacijos, kad bėglys gali būti Naujamiesčio rajone, pasieniečiai iš oro tyrinėjo ir jį. Čia paieškos veiksmus pilotams teko koreguoti dėl aplinkybės, kad prasidėjo Vilniaus oro uostui priklausanti oro erdvė, kurioje kilo ir leidosi lėktuvai. Dėl to „Eurocopter-135“ įgula nuolat palaikė ryšį su Skrydžių valdymo centru dėl tinkamo aukščio ir galimos skrydimo krypties.

Apie 23 val. 30 min. orlaivyje buvę pareigūnai gavo informacijos, kad bėglys sulaikytas. Tuomet pasieniečių sraigtasparnis buvo pasitelktas pagrobto ginklo paieškai. Ant žemės dirbę policininkai koordinavo, kurias vietas ore sraigtasparniu pakibę pasieniečiai turi apšviesti galingu „Eurocopter-135“ prožektoriumi. Kai automatas policijos pareigūnų buvo rastas, paieška sraigtasparniu buvo nutraukta.