Vilniaus centre esančios įkalinimo įstaigos durys galutinius ir neskundžiamus sprendimus priimančio teismo teisėjui atsivėrė po Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų paskelbtos nutarties – dar 15 val. teisėjos Virginijos Liudvinavičienės pirmininkaujama kolegija paskelbė, kad nėra pagrindo toliau E. Laužiką laikyti suimtą.

Į laisvę civilines bylas nagrinėjęs E. Laužikas buvo išleistas tik 17.40 val., kai kalėjimo pareigūnai sutvarkė visus būtinus dokumentus. Daugiau kaip dvi valandas prie Lukiškių teisėjo laukė jo advokatas Mindaugas Dūda. Jis iš karto žurnalistus įspėjo, kad E. Laužikas neteiks jokių komentarų.

Taip ir buvo: pareigūnams atvėrus kalėjimo duris E. Laužikas pasakė, kad nebus komentarų. „Dainiau, žinai, kad nekomentuosiu“, – sėsdamas į M. Dūdos vairuojamą automobilį į DELFI žurnalistą kreipėsi E. Laužikas. Jis taip pat pridūrė, kad „bus dar laiko“ ir atsakys į visus klausimus, o paklaustas, kaip jaučiasi, tepasakė, kad normaliai.

E. Laužikas buvo sulaikytas praėjusį trečiadienį, kitą dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas jį leido suimti dešimčiai dienų, nors prokurorai prašė jį suimti mėnesiui.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad apylinkės teismas priėmė pagrįstą ir teisėtą nutartį dėl E. Laužiko suėmimo, tačiau tuo pačiu pažymėjo, kad „šešių dienų laisvės atėmimo terminas pakankamas visiems neatidėliotiniems ikiteisminio tyrimo veiksmams atlikti“.

DAUGIAU APIE TAI SKAITYKITE DELFI.LT.