Per betoninėse sienose išmuštas skyles snaiperiai aiškiai mato kreivą rudą al Nuri minaretą ir juodą „Islamo valstybės“ vėliavą ant jo balto smaigalio – tai nepaprastai simboliškas taikinys jau šeštą mėnesį trunkančiame mūšyje dėl Mosulo atkovojimo.

Net jei Al Nuri yra erzinančiai arti – kartais girdisi rytmetinės maldos – tačiau Mosulo mūšis apėmė sudėtingą karinę ir politinę teritoriją, mat mūšiai vyksta ir sausakimšame Senamiestyje, kyla civilių aukų skaičiaus didėjimo rizika, dėl to Irako ir koalicijos pajėgos priverstos iš naujo permąstyti taktiką.

Naujausius susirėmimus aplink Senamiestį pajėgos apibūdino kaip sunkią kovą, kai sugriuvusiuose pastatuose kaunamasi dėl kiekvienos gatvės, o siauros gatvelės dažniausiai išvalomos granatomis. Gatves į Senamiestį blokuoja bermos, o barikadas prižiūri tankų įgulos ir kariai su raketų paleidėjais, taip siekdami sustabdyti savižudžių išpuolius.

Federalinės policijos ir Irako kariuomenės šaltiniai teigia, kad pirminis planas yra užtverti Senamiestį ir pabandyti evakuoti civilius, kad JAV apmokytos kovos su terorizmu specialiosios pajėgos galėtų imtis didesnio vaidmens vykdant invaziją.