Žemyn slystantį sniego masyvą įamžino dvi skirtingos kameros, priklausančios bendrovei „Geopraevent“, besispecializuojančiai gamtinių pavojų stebėsenai skirtos įrangos gamyboje. Viename iš vaizdo įrašų matoma, kaip žmogus ramiai pasitraukia iš kelio sniego griūčiai ir lyg niekur nieko nueina sau.

„Geopraevent“ vykdomasis vadovas Lorenzas Meieris „Reuters“ pareiškė, kad sniego griūčių stebėsenos sistema suveikė tiesiog puikiai, ir buvo automatiškai uždaryti visi apylinkių keliai, tad niekas nenukentėjo.

Antradienį, sausio 9 dieną, slidinėjimo kurorto svečiai po smarkios pūgos, sutrikdžiusios elektros tiekimą, buvo gabenami sraigtasparniais.

Skaičiuojama, kad dėl sniego liovėsi veikti keltuvai, buvo uždarytos slidinėjimo trasos, pėsčiųjų takai, nevažiavo traukiniai. Nepatogumai įkalino 13 tūkst. žmonių.

Kaip reikiant įsismarkavus žiemai, Valė regionas, kuriam priklauso ir prie sienos su Italija esantis Cermos kurortas, šiuo metu, anot Šveicarijos sniego ir griūčių instituto specialistų, patenka į labai didelės griūčių rizikos kategoriją.