„2017—12—25 nemaloni patirtis Švenčionių ligoninėje. Atėjus aplankyti senelio pamatai tokį vaizdą. Ar tokie gydytojai turi mus gydyti? Vaizdo įraše viskas matosi. Dalinkimės, neužmerkime akių ir netylėkime!“, - rašoma prie įrašo, kuriuo jau pasidalino keli šimtai internautų.

Susisiekus su įrašo autoriumi, jis teigė neabejojantis gydytojo girtumu ir sakė padaręs tik vieną klaidą – apie situaciją neinformavęs policijos.„Tegu jie nejuokauja, kad jis serga. Matote video medžiagoje? Stovi mano motina, tetos. Nuo gydytojo sklido akivaizdus alkoholio kvapas“, - telefonu tikino pašnekovas.

Laikinai Švenčionių ligoninei vadovauti paskirtam Švenčionių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Vytautui Vaitkevičiui trečiadienį popiet situacija dar nebuvo žinoma. DELFI nusiuntus minėtą vaizdo įrašą, įstaigos vadovas tikino dar nenorintis daryti išankstinių išvadų, bet iškart pažadėjo sudaryti komisiją situacijai tirti.

„Aišku, tokie vaizdai mūsų nedžiugina. Gaila, kad nebuvau iškviestas į ligoninę. Belieka sudaryti komisiją – audituosime šį reikalą“, - tikino jis.

Paklaustas, ar iš vaizdo įrašo pažįsta gydytoją, V. Vaitkevičius atsakė teigiamai bei pridūrė, kad anksčiau su šiuo darbuotoju problemų nebuvę.

„Jis yra mūsų ligoninės chirurgas. Niekada su juo neturėjome jokių problemų ir man labai keista, kad man niekas nieko nepasakė. Tik va dabar feisbuke pamačiau šį vaizdelį. Labai keista. Be to, jis pats – rusas. Jam gi ne Kalėdos, dingsties švęsti tai nėra“, - teigė V. Vaitkevičius.

Pašnekovas pabrėžė nedelsiant sudarysiantis auditinę grupę situacijai tirti.

„Nuolaidžiauti neketiname, tačiau dabar matome tik vieną pusę, man reikia išklausyti ir kitą pusę – kaip čia buvo iš tikrųjų“, - reziumavo jis.

Chirurgijos skyriaus vedėjas Antanas Vaitkus DELFI sakė pažįstantis nufilmuotą mediką ir prasitarė apie prastą jo sveikatos būklę.

„Matote, daktaras (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) serga sunkia onkologine liga. Jis vartoja vaistus nuo skausmo. Kalbėjau su juo – jis man sakė vartojęs didesnę raminančiųjų ir analgetikų dozę. Problemų su juo mes niekad neturėjome – čia toks pirmas akibrokštas. Žinau šitą problemą, kad jis serga, nuolat su juo pasikalbame ir jam būklė blogėja... Jis man taip sakė, daugiau nieko komentuoti negaliu“, - teigė jo kolega.