Net šešis kartus teistam vyrui, kuris daugiau kaip pusę gyvenimo yra praleidęs už grotų, šiandien jau 40 metų. Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo kameroje įkalintas seksualinis maniakas V. Norkus, kurio įvykdyti nusikaltimai pašiurpino visą Lietuvą, po daugybės metų pirmą kartą viešai prabilo, ką mano apie savo padarytus baisius nusikaltimus, papasakojo, kaip gyvendamas kalėjimo kameroje slapta žiūrėjo uždraustą pornografiją, ir kaip įsivaizduoja savo tolesnį gyvenimą.

Tačiau ar tai, ką sako iki gyvos galvos nuteistas V. Norkus yra tiesa, sunku pasakyti – bent su juo bendraujantys kalėjimo psichologai teigia, kad žudikas maniakas iki šiol nėra linkęs apgalvoti savo veiksmų pasekmių ir koncentruojasi tik į teigiamus dabartinės veiklos potyrius bei pasitiki savo sėkmės galimybėmis, kad jo veiksmai taip ir liks neišaiškinti.

Elgiasi lygiai taip, kaip laisvėje – prievartauti moteris ir jaunas merginas maniakas liovėsi tik tada, kai buvo sulaikytas ir įkalintas dėl aštuoniolikmetės studentės nužudymo. Net dabar, kai jau praėjo daugybė metų po užmarštyje likusių nusikaltimų, pareigūnai neabejoja, jog nuo šešiolikos metų aukas pradėjęs medžioti V. Norkus taip ir būtų nesustojęs – juk kartą, kai buvo paleistas į laisvę, jis naują nusikaltimą padarė praėjus vos trims valandoms, o kitais atvejais laisvėje teišbūdavo kelias dienas.

Griežčiausia bausme V. Norkus buvo nuteistas dar 2006 m. – tuomet Kauno apygardos teismas konstatavo, kad 29 metų Kazlų Rūdos savivaldybėje gimęs ir gyvenęs vyras išžagino, o paskui uždusino ir apiplėšė Marijampolės rajone gyvenusią aštuoniolikmetę kolegijos studentę.

Šį nusikaltimą V. Norkus įvykdė 2005 m. rugsėjo 14 d. – nepraėjus nė dviem savaitėms po to, kai buvo paleistas į laisvę iš įkalinimo įstaigos. Tačiau tai nebuvo pirmoji jo auka: praėjus vos trims valandoms po to, kai išėjo į laisvę, vyras Kauno Panemunės rajone užpuolė ir išžagino į ligoninę sergančios motinos aplankyti vykusią aštuoniolikmetę studentę.

O dar po penkių dienų tame pačiame Panemunės rajone pasikėsino išžaginti ankstyvą rytą į darbą ėjusią 42 m. moterį, bet ši sugebėjo pasipriešinti – užpuolikui papurškė dujų balionėliu. Nors aukai pavyko pasprukti, bet užpuolikas iš jos pagrobė rankinę su pinigais.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.