Jau 15 metų pramogų pasaulyje besisukanti amerikietė, visame pasaulyje per tą laiką pardavusi daugiau nei 15 mln. įrašų, teigia, kad sugrįžimui prireikė nemažai laiko.

„Reikėjo sulaukti tinkamo laiko. Žinote, laukiau įkvėpimo, laukiau, kol turėsiu, ką pasakyti. Muzika mano gyvenime labai ilgai užėmė itin svarbią vietą, tad neišvengiamai reikėjo pertraukos, aš ją ir padariau. Tiksliai nežinojau, kiek ta pertrauka užtruks. Paaiškėjo, kad jos būta tikrai ilgos“, – teigia dainininkė ir aktorė.

Per tą laiką H. Duff 2010 metais ištekėjo už ledo ritulininko Mike‘o Comrie ir 2012 metais susilaukė sūnaus. 2014 metais pora pasuko skirtingais keliais.

12 dainų albume – optimizmo pilna popmuzika, nemažai kūrinių itin asmeniški ir brangūs atlikėjos širdžiai.

Anot dainininkės, taip pat kaip ir albumas pavadinta daina „Breathe In. Breath Out“ yra tarsi jos gyvenimo mantra.

„Tai man tikrai padeda. Manau, kad visi turėtume nepatingėti ir fiksuoti visus tuos įkvėpimus – tiek kai sunku, tiek tomis akimirkomis, kai jaučiamės laimingi. Žinote, paprasčiausiai giliai įkvėpti ir iškvėpti – taktikam labai padedanti susigaudyti minčių chaose, nusiraminti, lengviau ištverti sunkumus. Turime branginti kiekvieną akimirką, man tai labai padėjo – ne tik per pastaruosius trejus ar aštuonerius metus, bet visą gyvenimą“, – teigia dainininkė.

Šiuo metu H. Duff filmuojasi televizijos „TV Land“ laidoje „Younger“.