Elektrėnų savivaldybės tarybai pritarus, 2013 m. viešųjų erdvių stebėjimui Elektrėnuose ir Vievyje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Paskutinės keturios vaizdo kameros ‒ trys Elektrėnuose ir viena Semeliškėse, Trakų g., ‒ įrengtos š. m. vasarą. Toks teritorijų stebėjimas padeda pareigūnams ne tik operatyviai reaguoti į įvykius, bet ir kurti saugesnę aplinką ‒ pareigūnai atskleidė dešimtis nusikalstamų veikų ir šimtus kitų teisės pažeidimų.

Spalio 15 d. apie 20.50 val. Elektrėnuose patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą, kad Semeliškėse, Trakų g., vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo tris jaunuolius, vienas iš jų rankose turėjo ginklą. Nebuvo aišku, vykdoma nusikalstama veika ar tai tiesiog noras pasipuikuoti prieš draugus. Ginkluoti pareigūnai netrukus sulaikė jaunuolį, praneša Vilniaus apskrities policija.

Paaiškėjo, kad ginkluotas jaunuolis yra Semeliškių gyventojas, kuris, norėdamas pasipuikuoti prieš draugus, išsitraukė „airsoft“ pistoletą.

Nors teisės aktai nedraudžia disponuoti tokiais ginklais, tačiau šioje situacijoje asmuo privalėjo suvokti, kad bet kokio ginklo demonstravimas viešojoje vietoje sukelia grėsmę gyventojams, o policijos pareigūnai į tokius atvejus reaguoja kaip galimą tikrą grėsmę. Vaikino nuotykiai baigėsi Elektrėnų policijos komisariate.

Policijos pareigūnai ragina aštrių pomėgių mėgėjus susimąstyti apie savo neatsakingus veiksmus ‒ juk tokio elgesio liudininkais gali tapti senyvo amžiaus žmonės bei vaikai, kuriems toks neatsakingas elgesys sukelia pagrįstą baimę.