Įtariama, kad organizuotos grupės nariai vykdė ginkluotus juvelyrinių dirbinių parduotuvių apiplėšimus.

2014 m. sausio 9 d., apie 17 val., uostamiesčio teisėsaugininkai, pasitelkę į pagalbą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus, Klaipėdos senamiestyje sulaikė keturis Latvijoje gyvenančius asmenis, kurie organizavo ir pasikėsino įvykdyti ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės, esančios Tiltų gatvėje, apiplėšimą.

Sutemus į parduotuvę įsiveržė du 1984 ir 1988 metais gimę pistoletu ginkluoti vyrai. Vienas užpuolikų nukreipė ginklą į pardavėjas, tačiau pastarosios nesutriko, paspaudė saugos tarnybos pavojaus mygtuką bei aktyviai pasipriešino plėšikams. Grumtynių metu kitas užpuolikas sudavė plaktuku, kuriuo ketino daužyti parduotuvės vitrinas, vienai iš pardavėjų per ranką.

Nesitikėję pasipriešinimo, abu plėšikai spruko į senamiesčio gatves, bet pateko į policijos pareigūnų surengtą pasalą. Plaktuko netekęs užpuolikas sulaikytas iš karto, o jo pistoletu ginkluotas bendrininkas kėsinosi prieš ONTB pareigūną panaudoti ginklą, tačiau buvo nuginkluotas ir sulaikytas.

Tuo pat metu už kelių šimtų metrų, Teatro aikštėje, sulaikyti du plėšikų bendrininkai – 1982 metais gimęs leidimą nuolat gyventi Latvijoje turintis vyriškis ir 1992 metais gimusi Latvijos Respublikos pilietė. Sprukdami visureigiu „BMW X5“, jie apgadino kitą greta stovėjusį automobilį, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Visi įtariamieji uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, jiems pareikšti įtarimai dėl organizuotoje grupėje įvykdytų ginkluotų juvelyrinių dirbinių parduotuvių apiplėšimų. Savaitgalį sulaikytiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Šia sėkminga įtariamųjų sulaikymo operacija Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai realizavo sudėtingą tyrimą, kurio metu buvo intensyviai ir kryptingai rinkti įrodymai Lietuvoje bei užsienyje.

Įtariama, kad sulaikytieji įvykdė ne vieną panašų nusikaltimą.

2012 m. vasarą dienos metu apiplėšta juvelyrinių dirbinių parduotuvė, esanti Klaipėdoje, Tiltų gatvėje (turtinė žala – apie 300 000 Lt).

2013 m. rudenį apiplėšta juvelyrinių dirbinių parduotuvė Mažeikiuose (turtinė žala – apie 400 000 Lt).

2013 m. pabaigoje apiplėšta juvelyrinių dirbinių parduotuvė Palangoje (turtinė žala – apie 84 000 Lt).

Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai turi duomenų ir apie kitus šios organizuotos grupės narius – ateityje įtariamųjų gali būti sulaikyta ir daugiau. Spėjama, kad minėti asmenys gali būti įvykdę ir daugiau nusikaltimų.