2014 metų rugsėjį moterys buvo pripažintos nekaltomis, bet prokuratūra tokį nuosprendį apskundė. Viena iš devynių moterų, kurioms buvo pateikti kaltinimai, nuo to karto mirė.

Jei teismas būtų pripažinęs jas kaltomis dėl žalos varpams, kurie 850-ųjų katedros metinių proga buvo eksponuojami milijonų turistų kasmet lankomos šventovės navoje, kiekvienai iš moterų būtų grėsusi bauda iki 1 tūkst. eurų.

Moterys prasmuko į Dievo Motinos katedrą 2013 metų vasario 12-ąją, po dienos, kai atsistatydino popiežius Benediktas. Prancūzijoje verdant diskusijoms apie gėjų santuokas, aktyvistės nusimetė liemenėles ir šaukė „Daugiau nebe popiežius“ ir „Pražūk, homofobe“.

Elvire Charles buvo viena iš moterų, ketvirtadienį atėjusių išklausyti nuosprendžio, kuris, jos teigimu, yra teisingas, turint galvoje, kad joms pateikti kaltinimai iš tikrųjų reiškė kaltinimus šventvagyste.

„Mes jokiais būdais neapgadinome varpų, mes jokiais būdais neplanavome apgadinti varpus. Šiandien visuomenė turi kvestionuoti Bažnyčios, kuri priešinasi išraiškos laisvei, atkaklumą“, - teigė ji.

„Mes manėme, kad mūsų pasirodymas Dievo Motinos katedroje, kuri šiais laikais labiau yra tapusi muziejumi, o ne meldimosi vieta, nešokiruos žmonių“, - pridūrė ji.

Ši feministinė organizacija susikūrė Ukrainoje 2008 metais ir nuo tada pusnuogės aktyvistės Prancūzijoje surengė daug protestų akcijų, įskaitant vieną per Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų politikės Marine Le Pen mitingą.