Kas galėjo patikėti, kad didžiausio dėmesio susilauks viena iš D. Trumpo padėjėjų ir jos militaristinio stiliaus paltas bei ryškus galvos apdangalas?

Buvęs modelis, o dabar Baltųjų rūmų šeimininkė, 46 metų M. Trump inauguracijai Vašingtone pasipuošė melsvos spalvos amerikiečių dizainerio Ralpho Laureno suknele ir analogiškos spalvos trumpu švarkeliu bei ilgomis pirštinėmis. Ansamblį užbaigė elegantiški panašios spalvos aukštakulniai.

„Kritikams labai patiko jos pasirinkimas. Tauriai melsvos spalvos Ralpho Laureno derinys atrodė nepriekaištingai. Labai amerikietiškas sprendimas pasirinkti būtent JAV dizainerį, kurio sąskaitoje dabar jau penkios papuoštos pirmosios ponios. Niekas negalėtų paneigti, jog Melania atrodė išties elegantiškai, rafinuotai ir tikrai aukštai užkėlė kartelę tiek sau, tiek ateities pirmosioms ponioms“, - sakė „E! News“ specialioji korespondentė Melanie Bromley.

Vėliau visus mačiusius ji pakerėjo tarsi nulieta pečius apnuoginusia balta ilga vakarine suknele, kurią sukūrė prancūzų kilmės mados kūrėjas Herve Pierre‘as. Taip pirmoji JAV ponia pasipuošė oficialiai inauguracijos puotai, kur kartu su D. Trumpu šoko skambant Franko Sinatros dainai „My Way“.

Įdomiausia tai, jog, kad ir kaip M. Trump stengėsi visus sužavėti savo skoniu ir stiliumi, didžiausio dėmesio sulaukė visai ne ji, o moteris, inauguracijos dienai pasirinkusi raudoną skrybėlaitę ir raudonos, baltos ir mėlynos spalvų paltuką su vario sagomis.

Ši moteris – JAV prezidento D. Trumpo vyresnioji patarėja Kellyanne Conway. 3600 dolerių kainuojantis dviejų sagų eilių „Gucci“ paltukas priminė Amerikos revoliucijos laikus ir socialinėje žiniasklaidoje sukėlė tikrą audrą – žmonės žavėjosi, žmonės juokėsi, bet faktas lieka faktu: ji neliko nepastebėta, nors ir buvo lyginama su meškučiu Padingtonu ar Spragtuku.

Kaip ten bebūtų, M. Trump prieš vyro patarėją išlošė mažiausiai vienu klausimu – ji pasirinko amerikiečių dizainerius, o ne užjūrio mados kūrėjus.

M. Trump inauguracijos dienos apdarai daug dėmesio sulaukė dar ir todėl, kad tokie mados pasaulio grandai kaip Tomas Fordas, Marcas Jacobsas ir kiti viešai pareiškė 1,8 metro ūgio buvusio modelio ypatingajai dienai nepuošiantys, nes nepritaria jos vyro politikai ir pačiam faktui, kad jis išrinktas Jungtinių Valstijų prezidentu.

Mados kritikai pastebi: nepaisant kelių ryškesnių akcentų, inauguracijoje dalyvavusių damų aprangoje dominavo balta spalva. JAV prezidento dukra Ivanka Trump, turinti savo drabužių liniją, tėvo inauguracijai pasirinko baltą kelnių kostiumėlį, išsiskiriantį įmantriu asimetriniu kirpimu. Jį sukūrė dizaineris Oscaras de la Renta.

D. Trumpui prezidento rinkimuose nusileidusi demokratė Hillary Clinton prie kreminės spalvos kelnių kostiumėlio priderino to paties atspalvio puspaltį. Kita D. Trumpo dukra Tiffany pasipuošė balta suknele ir dvieiliu paltuku.