Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis paskelbė, kad J. Malinovskis ir E. Lukaševičius nuteisiami ne tik dėl viešosios tvarkos sutrikdymo, bet ir neapykantos kurstymo.

Už šias nusikalstamas veikas J. Malinovskiui skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė. Ji buvo subendrinta su anksčiau paskirtu baudžiamuoju įsakymu ir skirta dviem mėnesiais ilgesnė bausmė, tačiau jos vykdymas atidėtas dvejiems metams. Bausmės atidėjimo laikotarpiu nuteistasis turės tęsti darbą arba mokytis, būti namuose nuo 23 iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu ar lankymusi gydymo įstaigose.

Tuo metu E. Lukaševičiui skirta gerokai švelnesnė bausmė - laisvės apribojimas vieneriems metams. Prie šios bausmės pridėta kitu nuosprendžiu skirta bausmė, todėl jis nuteistas vienerių metų keturių mėnesių laisvės apribojimu. Bausmės metu jam nurodyta naktimis būti namuose, jis taip pat įpareigotas dalyvauti smurtinį elgesį draudžiančiose programose.

Be to, nuteistieji nukentėjusiajam privalės sumokėti 500 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Po nuosprendžio paskelbimo nuteistieji sakė, kad dar pagalvos, ar nuosprendį skųs, tačiau patikino, jog nors ir buvo nuteisti, tačiau esą vis tiek pasiekė pergalę.

Daugiau apie tai skaitykite čia.