Už simbolinį mokestį atsiveria visų fakultetų durys

Visoje Lietuvoje veikia jau apie 50 Trečiojo amžiaus universitetų. Kasmet norinčių prisijungti prie projekto veiklos tik daugėja. Pasak Vilniaus Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto rektorės dr. Zitos Žebrauskienės, Vilniuje veikiantis universitetas prasidėjus mokslo metams sulaukia per 500 naujų klausytojų paraiškų.

Skirtingai nei įprasti universitetai, ši mokymosi visą gyvenimą įstaiga jokių ypatingų reikalavimų naujiems studentams nekelia. Į universitetą gali įstoti visi penktą dešimtį perkopę senjorai. Užpildę nesudėtingą anketą ir sumokėję simbolinį 15 eurų metinį mokestį, klausytojai pasirenka vieną ar keletą fakultetų, kurių paskaitas norėtų lankyti.

Vienintelė išimtis – užsienio kalbų fakultetas. Norėdami mokytis užsienio kalbų, senjorai turi pateikti galiojantį pensininko pažymėjimą. Taip yra dėl to, kad šio fakulteto paskaitos vyksta dienos metu ir su nuolatiniu darbu nėra suderinamos.

Nepaisant to, veiklos senjorams niekada nepritrūksta. Paskaitų tvarkaraštis sudarytas taip, kad aktyviausi paskaitų klausytojai galėtų įsitraukti į keleto fakultetų paskaitas vienu metu. Be to, universitetas dažnai dalyvauja įvairiose šventėse, konkursuose, kelionėse.