Sekmadienį, apie 22.45 val., Jonavos r. policijos komisariate buvo gautas Bendrojo pagalbos centro pranešimas. Telefonu pagalbos paprašė 66-erių Jonavos rajono gyventojas. Jis sakėsi ėjęs mišku nuo Gaižiūnų kaimo link Kiseliškių kaimo. Vyras papasakojo tamsoje pasiklydęs, miške įkritęs į duobę ir negalįs iš jos išlipti, praneša VSAT ir Policijos departamentas.

Kaip vėliau paaiškėjo, duobė buvo apie 2 metrų gylio ir apie puspenkto metro pločio. Nelaimėlis tiksliai negalėjo pasakyti savo buvimo vietos. Ryšys su juo netrukus dingo.

Gavę apytiksles koordinates, policijos pareigūnai pradėjo paiešką Būdų miško rajone. Tuoj po vidurnakčio numanomą įvykio vietą pradėjo tikrinti policijos kinologai su šunimis. Dar po valandos policijos pareigūnams su vyru vėl pavyko susiekti telefonu ir informuoti, kad vyksta jo paieška. Policininkai taip pat kreipėsi į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinę dėl pasieniečių sraigtasparnio panaudojimo.

Apie 3.50 val. iš VSAT Aviacijos rinktinės bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135“. Netrukus jis nusileido Jonavos rajone, kur į orlaivį įlipo gerai apylinkes pažįstantis vietos policijos pareigūnas. Buvo pradėta paieška iš oro naudojant sraigtasparnyje sumontuotą termovizorinę įrangą.

Sraigtasparnio pilotai radijo ryšiu susiekė su Aviacijos rinktinės budėtoju, o pastarasis telefonu bendravo su pradingėliu. Jam buvo nurodyta įsiklausyti į aplinkos garsus, o išgirdus sraigtasparnio ūžesį, iškart pranešti budėtojui.

Iš viso paieška iš oro truko apie 2 val. Kulminaciją ji pasiekė, kai nelaimėn patekęs vyras telefonu pranešė girdįs sraigtasparnio keliamą triukšmą. „Eurocopter 135“ pilotai pagal vyro perduodamą informaciją apie girdimus garsus vis tikslino jo buvimo vietą ir siaurino paieškos rajoną.

Pagaliau nelaimėlis pasakė girdįs sraigtasparnio ūžesį visai netoliese. Apie 6.20 val. per temovizorinę įrangą orlaiviu skridę pareigūnai užfiksavo žemėje sklindantį šilumos šaltinį – tai būta Jonavos rajono gyventojo.

Kadangi pradingėlis buvo miške ir prie jo nusileisti nebuvo įmanoma, sraigtasparnį pasieniečiams teko nutupdyti atviroje vietovėje maždaug už puskilometrio. Iš orlaivio iššokę policininkas ir du VSAT pilotai nuskubėjo į mišką gelbėti vyro.

Jis rastas duobėje. Jonavos rajono gyventojas skundėsi užsigavęs, kai įkrito į duobę, nors, pirminiais duomenimis, vyras rimtesnių sužalojimų nepatyrė.

Pareigūnai žmogų iškėlė iš duobės ir perdavė iškviestiems medikams.