Šis asmuo yra 66 metų Sergejus Skripalis ir kad jam prieglobstis buvo suteiktas po 2010 metais įvykusio „apsikeitimo šnipais“ tarp JAV ir Rusijos.

Policija sekmadienį pranešė apie rimtą incidentą, kai vyras ir moteris pasijuto blogai viename prekybos centre Solsberio mieste pietų Anglijoje.
Kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad šiedu asmenys buvo paveikti mirtinai nuodingu opiatu.

S. Skripalis, buvęs rusų karinės žvalgybos pulkininkas, 2006 metais buvo Rusijoje pripažintas kaltu dėl šnipinėjimo Britanijai ir nuteistas kalėti 13 metų.

Policija nurodė, kad vyresnis kaip 60 metų vyras ir į ketvirtą dešimtį įžengusi moteris buvo rasti netekę sąmonės ant suolelio viename prekybos centre Solsberyje, esančiame už 137 km į pietvakarius nuo Londono.

Įvykio liudininkai pasakojo BBC, jog šie asmenys atrodė kaip pavartoję „kažko labai stipraus“.

Sekmadienio incidento aplinkybės iki šiol neaiškios, bet šis įvykis Didžiojoje Britanijoje atgaivino prisiminimus apie buvusį rusų agentą Aleksandrą Litvinenką, 2006 metais nunuodytą viename prabangiame Londono viešbutyje arbata, į kurią buvo pridėta radioaktyvaus polonio.

Kremlius antradienį pareiškė neturįs jokios informacijos apie Didžiojoje Britanijoje buvusį Rusijos šnipą ištikusios tragedijos priežastis.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas nurodė, kad Rusija negavo jokių kreipimųsi dėl bendradarbiavimo atliekant su S. Skripaliu susijusio incidento tyrimą, tačiau, pasak jo, Maskva visuomet yra pasirengusi sąveikai.

Buvęs GRU pulkininkas S. Skripalis šiuo metu gydomas Jungtinės Karalystės Slosberio miesto ligoninėje. Jo būklė kritinė; vyras gydomas reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

Didžioji Britanija suteikė yra suteikusi S. Skripaliui prieglobstį.