Kalbėdamas per televiziją geriausiu eterio laiku D.Trumpas pasiūlė 49 metų apeliacinio teismo teisėją, iki šiol dirbusį Denverio mieste Kolorado valstijoje.

Jeigu Senatas patvirtins šį kandidatą, jis užims vietą, likusią laisvą prieš beveik metus mirus teisėjui Antoninui Scaliai (Antoninui Skalijai). Tokiu atveju konservatyvių pažiūrų teisėjai Aukščiausiajame Teisme vėl turėtų penkių balsų prieš keturis persvarą.

Šis elegantiškas žilaplaukis teisininkas, žinomas dėl kandaus tono nutarčių, yra jauniausias per porą pastarųjų dešimtmečių pretendentas užimti vietą Aukščiausiajame Teisme.

Jo paskyrimas gali būti itin svarbus veiksnys nagrinėjant įvairias bylas – pradedant verslo reguliavimu, baigiant su lytimi susijusiais klausimais arba šaunamųjų ginklų kontrole.

D.Trumpas šios kandidatūros iškėlimą pavertė precedento neturinčiu šou ir galiausiai pakvietė N.Gorsuchą bei jo žmoną dramatiškai pasirodyti klausytojams per renginį Baltųjų rūmų Rytų sparne.

„Štai ir jie. Štai ir jie. Ar tai buvo staigmena? Ar buvo?“ – klausinėjo D.Trumpas, išsaugojęs televizijos realybės šou veikėjo įpročius net ir tapęs valstybės vadovu.

„Jis būtų galėjęs gauti bet kokias pareigas bet kurioje advokatų firmoje už bet kokią pinigų sumą, bet jis pasirinko teisėjo karjerą – rašyti nutartis ir daryti poveikį, užtikrindamas mūsų įstatymų ir konstitucijos laikymąsi“, – pareiškė D.Trumpas.

Nors prieš paskelbdamas savo pasirinkimą D.Trumpas stengėsi padidinti intrigą, N.Gorsucho kandidatūra atrodo itin nuosaiki prezidentui, per savo trumpą darbą Baltuosiuose rūmuose jau spėjusį paminti daugybę normų ir precedentų.

Kaip ir A.Scalia, N.Gorsuchas laikomas „originalistu“, savo teisinius sprendimus grindžiančiu JAV konstitucijos pirmine prasme ir dvasia.