Renginį įspūdingu kompozitoriaus Vytauto Miškinio kūriniu „I Am Here“ pradėjo choras „Bel Canto“. Kūrynys buvo paršytas specialiai šiam chorui dalyvauti 2014 metų Pasaulio chorų olimpiadoje, kurioje choras laimėjo aukso medalį.

Šį projektą portalas DELFI vykdo jau trečius metus iš eilės. Šį kartą projekto herojais tapo lietuviai, drąsiai tiesiantys pagalbos ranką bėdos užkluptiems žmonėms ir į tie, kurie net gerokai aptalžyti gyvenimo vingių nenuleido rankų bei įkvėpė vilties kitiems, panašaus likimo žmonėms.

DELFI publikavo 24 tekstus apie pilietiškus ir atviraširdžius tautiečius: medikus, karininkus, ugniagesius, socialinius darbuotojus, visuomenininkus, stiprias moteris ir užsispyrusius bei atsidavusius jaunus žmones.

„Klausiausi choro ir galvojau, kad salė per maža,“ – renginio pradžioje juokavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tikriausia didingumas, auksas žibėjo ir auksui buvo dainuojama, - choro kūriniui susižavėjimo neslėpė prezidentė, - Aš turiu galvoj tuos herojus, kuriuos išrinko patys žmonės. Kai renka valdžia, komisijos, tai yra viena. Bet kai už jus balsuoja eilinis Lietuvos žmogus, tas, kuris skaito internetą, kuris mėgina rasti savybių panašių į save arba norėtų būti toks kaip jūs, kuriems jūs esate ir gyvenimo pavyzdys, ir atrama, net ir pagalba.

Kiekvienas jūsų labai skirtingas, kiekvienas nuėjote labai skirtingą gyvenimo kelią ir kiekvienas turėjote labai skirtingus išbandymus. Bet kiekvienas jūsų per tuos išbandymus ėjote pakelta galva. Todėl galbūt herojai tarp mūsų yra tie žmonės, kurių nematome scenose, kurių nematome valdžioje, kurie sutikti gatvėje, ko gero, ir neatrodys herojais. Bet jie būtent ir yra tie žmonės, į kuriuos galima atsiremti ir kuriais galima pasitikėti,“ – į susirinkusius dalyvius kreipėsi projektą globojanti D.