D. Grybauskaitė pranešimą pradėjo sakydama, kad gyvename tokiu nepaprastu laiku, kai į mūsų dabartį atkakliai beldžiasi ir istorija, ir viso šiuolaikinio pasaulio globalūs iššūkiai.

Prezidentė priminė artėjantį 1918 m. atkurtos valstybės šimtmetį, jos teigimu, Vasario 16-osios karta išplėšė mūsų valstybę iš nebūties ir ėmė kurti naują, modernią Lietuvą. Pasak D. Grybauskaitės, tuomet minėdama dvidešimtmetį šalis buvo pažengusi stebėtinai toli.

„Jeigu nebūtų anuomet brutaliai sustabdyta ir naikinta, šiandien gyventume valstybėje, kuriai nereikėtų vytis prarasto laiko", - teigia prezidentė.

Peršokusi į šiuolaikinę Lietuvą prezidentė sako, kad nėra kitos jėgos, galinčios paspartinti šalies pažangą, kaip mes patys. Jos teigimu, nėra ir kito laiko, kaip tik tas, kuriame gyvename.

„Pernai per šalį nuvilnijo teisingumo, perspektyvų, ekonominės gerovės, drąsių ir ilgai lauktų permainų viltis. Ją tauta siejo su atsinaujinusiu Seimu, su profesionalų Vyriausybe", - sako šalies vadovė.

„Pasikeitė daugumos partijų vadovybės. Tai kėlė sėkmingesnio ir saugesnio gyvenimo lūkestį. Taip pat ir skaidresnio: jau per pirmąjį naujos valdžios šimtadienį pasibaigė kai kurių amžinų vadovų era „Lietuvos geležinkeliuose“ ir dar dešimtyje įstaigų, - pridūrė D. Grybauskaitė.