Tačiau kitoje byloje, kuri buvo atskirta iš šnipinėjimo tyrimo, V. Ivanovui pateikti kaltinimai dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo. Leidimą gyventi Lietuvoje turinčiam Rusijos piliečiui iškeltą baudžiamąją bylą ketvirtadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Evelina Petraitienė.

Generalinės prokuratūros vadovybės sprendimu šioje byloje valstybinį kaltinimą palaiko sostinės prokuratūros prokuroras Marius Zubkauskas. Jo teigimu, praėjusių metų gruodžio 18 d., atliekant kratą V. Ivanovo namuose, policijos pareigūnai drabužių spintoje surado paslėptą šaunamąjį C kategorijos ginklą – revolverį.

Vėliau ekspertai nustatė, kad šaunamasis ginklas nėra tvarkingas, tačiau vis tiek yra tinkamas šaudyti. Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patrauktas buvęs „Jedinstvo“ lyderis sako, kad pas jį rastas šaunamasis ginklas tėra „metalo laužas“.

Nors parodymus buvęs „Jedinstvo“ lyderis žadėjo duoti tik po liudytojų apklausos, tačiau kalbėdamas su DELFI jis prisipažino, kad gruodžio 18 d. rytą jis ne iš karto į namus įsileido policijos pareigūnus – duris atrakino tik po trijų valandų, kai šie ruošėsi jas išpjauti.

„Tą ginklą man davė draugas, net jį pamiršau, tai buvo gal 2005-2006 m. – sėdėjome jo sodyboje prie Žaliųjų ežerų, kalbėjomės apie gyvenimą, – pasakojo V. Ivanovas. – Sakiau, kartais visokie durniai kabinasi, o jis man pasiūlė ginklą – sakė, atbaidysi juos. Gerai, paėmiau, o kitą dieną buvau miškelyje, nutariau pabandyti, kaip jis veikia – padariau porą paspaudimų, bet neveikė, todėl parsinešiau namo ir padėjau spintoje kampe. Ir paprasčiausiai užmiršau. Ir po daug metų atėjo ponai pas mane, darė kratą, visur lindo ir rado spintos dugne, kur rūbai gulėjo šis daiktas. Ir po kiek metų jį pamačiau – ir viskas, kodėl neregistravote, bet aš net negalvojau apie tai, nes jis neveikia, į metalo laužą jo gi neneši. O paskui prasidėjo ši byla, kurią aš laikau absoliučiai absurdiška, neturinti jokio pagrindo, kai man davė kaltinamąjį aktą, prokurorui pasakiau: čia gi nėra nusikaltimo sudėties. O jis tik nusijuokė, aš supratau, kad čia – politinis procesas.“

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.