Šventykla buvo perstatyta su visu savo turiniu. Didžiausių sunkumų kėlė pati Budos statula – maždaug 2 m aukščio ir 3 t svorio skulptūra turėjo likti viduje nepajudinta.

Po visu statiniu konstruktoriai paklojo bėgius. Jais paskutiniu darbų etapu šventykla buvo stumiama po 6 m kasdien ir keliama po 30 cm. Ši operacija užtruko dvi savaites.

„Kad perkeltume pagrindinę salę, pasitelkėme pačias šiuolaikiškiausias technologijas. Vamzdinėmis konstrukcijomis užfiksavome Budos pjedestalą, Tokia ramsčių sistema iki šiol dar nebuvo naudojama“, - sakė inžinierius Vae Czan Jun.

Šios salės plotas – 495 kvadratiniai metrai. Naujoje vietoje priešais šventyklą buvo įrengta atvira, 500 kvadratinių metrų ploto aikštelė. Darbų vertė neskelbiama, bet specialistai mano, kad perkelti senąją šventyklą buvo pigiau, negu ją nugriauti ir pastatyti naują.

Kiekvienais metais šią šventyklą aplanko 2 mln. žmonių, o per šventes čia atvyksta po 100 tūkst. žmonių kasdien. Visiems lankytojams jau seniai trūko vietos. Dabar, bent jau kurį laiką, ši problema bus išspręsta.