Į Baltuosius rūmus atvykę Baltijos šalių vadovai – Dalia Grybauskaitė, Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid ir Latvijos lyderis Raimondas Vėjuonis iš pradžių pakviesti bendrų pietų.

Jų metu D. Trumpas pasveikino Baltijos šalių lyderius su šimtmečiu. Tiesa, nors spaudos konferencija buvo numatyta vėliau, D. Trumpas ne pagal planą ėmė šnekėti kiek anksčiau ir atsakinėti į žurnalistų klausimus. Vienu metu, paklaustas apie NATO, JAV prezidentas, regis, neištvėrė ir kreipėsi į priešais sėdinčią Lietuvos vadovę.

„Ar Donaldas Trumpas atnešė pokyčių į NATO? Ponia prezidente, gal norite apie tai kalbėti?“, – apie save kalbėdamas trečiuoju asmeniu į D. Grybauskaitę kreipėsi JAV prezidentas.

„Galiu pakartoti, kad tai geras spaudimas visoms NATO šalims, visam politiniam elitui, kuris galvoja, kad kažkas kitas, o ne jie patys turėtų ginti. Tad pirma reikia daryti namų darbus ir tada prašai partnerių eiti kartu. Tokia lyderystė yra gera, mes ja naudojamės“, - atsakė D. Grybauskaitė, o ją pertraukęs D. Trumpas kaipmat pasigyrė, kad NATO gynybai skiria daugiau būtent dėl jo. Tiesa, ne visos Aljanso šalys sulaukė pagyrų.

„Net dabar Vokietija skiria vos procentą gynybai, o tuo metu sujungia dujotiekį su Rusija ir Rusijai moka didelius pinigus už tą dujotiekį. Kodėl tai vyksta? Tai neteisinga“, - „Nord Stream“ dujotiekio sukritikavo D. Trumpas.

Paklaustas dėl Rusijos, D. Trumpas pirmiausiai pabrėžė, „tikriausiai, niekas kitas nebuvo griežtesnis Rusijos atžvilgiu“, nei jis pats, o dėl V. Putino JAV prezidentas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.