Princas ir Jungtinėse Valstijose gimusi jo sutuoktinė dalyvavo jų atvykimo proga Sidnėjaus Admiralitete surengtame priėmime. Juos pralinksmino Australijos generalgubernatoriaus Peterio Cosgrove'o, Britanijos karalienės Elizabeth II oficialiojo atstovo šioje šalyje, dovanėlės – australietiškų avikailio batukai kūdikiui ir pliušinės kengūros su jaunikliu sterblėje.

Meghan, vilkėjusios australės dizainerės Karen Gee sukurtą prigludusio fasono baltą suknelę, nėščiosios pilvukas dar menkai matėsi. Ji plačiai šypsojosi fotografuodamasi prieš operos rūmų „bures“, tviskėjusias saulėtą Sidnėjaus pavasario dieną. Pora pradėjo 16 dienų kelionę, per kurią aplankys Australiją, Naująją Zelandiją, Fidžį ir Tongą.

Pora vėliau aplankė Tarongos zoologijos sodą, kur turėjo galimybę artimai pabendrauti su dviem koalomis ir jų jaunikliais. Harry ir Meghan taip pat stebėjo aborigenų trupės šokėjų repeticiją Sidnėjaus operos rūmuose ir pabendravo su minia savo gerbėjų.

Šiokį tokį susirūpinimą kelia būsima poros viešnagė Fidžio ir Tongos salose – jose besilaukiančioms moterims dabar nerekomenduojama lankytis dėl Zikos viruso protrūkio. Tačiau Kensingtono rūmai nurodė, kad sprendimas aplankyti šį regioną buvo priimtas pasitarus su gydytojais. Poros atstovai sakė, kad Harry ir Meghan kelionės planų keisti neketinama.