JAV apygardos teisėjas Davidas Bunningas nustatė, kad Rauano apygardos valstybės tarnautoja Kim Davis penkiems iš šešių savo pavaldinių nurodė neišduoti santuokos licencijų. Moters advokatai su tuo nesutinka.

49 metų valstybės tarnautoja, savo elgesiu pelniusi konservatorių prielankumą, po JAV aukščiausiojo teismo birželį priimto sprendimo, kad, remiantis Amerikos konstitucija, tos pačios lyties asmenys turi teisę į santuoką, atsisakė išduoti licencijas santuokai – tiek tos pačios lyties, tiek tradicinėms poroms. Moteris teigia taip elgusis dėl religinių įsitikinimų (ji – uoli krikščionė).

Teisėjas perspėjo, kad klerkės pavaldiniai, jeigu ir toliau atsisakys išduoti licencijas santuokai, turės stoti prieš teismą. „Tikrai nenorėčiau vėl sugrįžti į Ašlandą“, – apie teismo vietą sakė jis. Jo teigimu, pačios tos pačios lyties asmenų poros spręs, ar verta abejoti dėl seniau išduotų leidimų kurti šeimą teisėtumo.

Po pirmojo bylos svarstymo K. Davis iš teismo salės išvesta pareigūnų, ji apsipylė ašaromis. Teisėjas nurodė moterį areštuoti. Kituose bylos svarstymuose ji nedalyvavo, su teisėju bendravo per advokatus.

Ketvirtadienį, rugsėjo 3 dieną, vykęs bylos svarstymas – kelis mėnesius trukusių bylinėjimųsi ir moters atsisakymo paklusti teisėjo nurodymams kulminacija. Byla sulaukė didelio tiek už tos pačios lyties asmenų santuokas pasisakančiųjų, tiek tam prieštaraujančiųjų dėmesio.

„Santuoka – vyro ir moters sąjunga“, – teisme pareiškė K. Davis.