Paskutinius metus darželyje leidžiantys vaikai itin nustebino savo išmone ir įsitikinimais. Bene labiausiai pribloškė nuoširdūs vaikų svarstymai apie Kalėdų senelio turtus. Vieni tikino, kad visus apdovanoti gebantis senelis senovėje rado lobį, kiti aiškino, kad pinigų jis užsisako internetu, o treti tikino, kad turtus užsidirbti galima tik darbu.

Kaip ir buvo galima tikėtis, vaikai sureikšmina dovanas ir jiems tai yra vienas svarbiausių Kalėdų atributų. Vartotojiškumo pagrindus dažnas išmokęs iš televizijos bei įvairių vaikiškų filmų. Tiesa, kai kurių nuomone žiemos šventės dovanos priklauso tik vaikams, mat tėvai tiesiog pamiršta parašyti Kalėdų seneliui laišką.

Vis dėlto, kai kurie mažieji mąstytojai teigė, kad net svajonių dovanos negali pralenkti veiklos su šeima. Dažnam vaikui svarbiausia švenčių metu veikti kažką įdomaus su savo šeima. Štai pavyzdžiui darželinukas Emilijus aiškino, kad per Kalėdas žais su gautomis kaladėlėmis ir iš savo tėčio atsims telefoną, kad jis negalėtų dirbti ar skaityti elektroninių laiškų.

Daugiau specialiame Kalėdų DELFI reportaže.