Tai reiškia, kad brazilams reikia ne tik didesnio dydžio drabužių, bet ir didesnių karstų ir daugiau vietos kapinėse. Brazilijos sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, per pastaruosius dešimt metų antsvorio turinčių brazilų skaičius perkopė 23 proc. ribą. Per tą patį laiką nutukimu sergančių brazilų skaičius ūgtelėjo beveik dvigubai.

Keičiasi brazilų figūros, tad į pokyčius deramai reaguoja ir karstų gamintojai bei duobkasiai.

Valensos miesto Rio de Žaneiro mieste esančio karstų gamintojo „Vale Verde“ savininkas Alfredo Agostinho „Reuters“ sakė, kad pastaruoju metu išaugo didesnių karstų paklausa.

Dideliems kartams reikia ir daugiau vietos kapinėse. „Penitencia“ kapinių, esančių Rio de Žaneire, vadovybė investuoja į didesnes laidojimo vietas, skirtas didesniems karstams. Skelbiama, kad šioje kapinėse palaidojama daugiausia antsvorio ir nutukimo problemą turėjusių brazilų visoje šalyje.
Atstovų teigimu, iki 350 kilogramų sveriančius velionius kapinės siūlo laidoti specialiose dvigubai platesnėse laidojimo vietose.

Šiose kapinėse siūlomos 2,6 metrų ilgio, 1,5 metro pločio laidojimo vietos – jos net 2,7 kvadratinio metro erdvesnės nei įprastinės.

Nuo 1875 metų veikiančios kapinės į ekspansiją investuoja 16,5 mln. dolerių. Daugiausia pinigų skiriama naujoms didesnėms laidojimo vietoms kurti.

Didesni karstai ir specialios laidojimo vietos kainuoja brangiau. Skelbiama, kad kaina tiesiogiai priklauso nuo medžiagų, iš kurių gaminamas kartas, ir laidojimo vietos.