Tai Mundžidas. Jis pabėgo į Nyderlandus iš Sirijos, o dabar pasitinka svečius naujame Amsterdamo viešbutyje. Vyriškis klientams pasiūlo humuso ir alyvuogių, kol šie eis įsikurti tikrose kalėjimo kamerose.

Viešbutis „The Movement“ šį mėnesį atsidarė viename iš buvusio Bijlmerbajeso kalėjimo pastatų. Nakvynė šio viešbučio numeriuose kainuoja nuo 99 iki 140 eurų. Už šiuos pinigus klientams siūlomi tvarkingi, suremontuoti kambariai. Jų interjeras minimalistinis: ant sienos kabo užrašas „Laisvė“ su klaustuku gale.

Beje, kai kur buvo išsaugotas senasis interjeras su spygliuota viela ant sienų, kad klientai nepamirštų, kur jie gyvena.

Visą viešbučio personalą sudaro pabėgėliai. Iš viso viešbutyje dirba maždaug 600 žmonių. Dauguma jų – iš Sirijos. Nyderlandų valdžia suteikė jiems laikiną prieglobstį ir apgyvendino kituose kalėjimo pastatuose.

Bijlmerbajeso kalėjimas buvo uždarytas praėjusių metų vasarą. Dėl greitos rajono plėtros niūri įstaiga atsidūrė pačiame miesto gyvenimo epicentre ir pradėjo trukdyti vietos gyventojams bei turistams.

Praėjusią savaitę buvo nuspręsta, kad 7,5 ha teritorijos bus perdaryta į šiuolaikinį rajoną su dviračių takais. Taigi viešbutis netrukus taip pat bus uždarytas, tačiau R. Hugerverfas tikisi, kad jo labdaringas projektas bus plėtojamas toliau.