Žurnalistų kalbintų praeivių nuomonės, kas yra egzotinės prekės, išsiskyrė. Vienų nestebina jau niekas, kiti sakė, kad trūksta ne įmantrių užsienietiškų prekių, o šviežių lietuviškų.

„Viskas jau kasdienybe tapę. Manau, dėl visokių globalizacijų ir panašių reiškinių viskas tiesiog kasdienybe. Egzotika tai tikriausia yra tai, ko dar nesi ragavęs”, - svarstė sostinėje kalbinta praeivė.

Tuo tarpu kita vilnietė aiškino, kad egzotiškų prekių ji paprasčiausiai neperkanti.„Man užsienietiškų prekių nereikia. Neperku nei pietietiškų vaisių, nei krevečių – nepratusi esu. Man tai, kas lietuviškas, labiau patinka”, - sakė ji.

Panašu, kad išsiskiria ne tik sostinės praeivių nuomonės. Garsiausi Lietuvos maisto žinovai taip pat vienas su kitu nesutinka. Štai naujienų portalo DELFI apžvalgininkas ir maisto ekspertas Andrius Užkalnis. „Dabar iš tikrųjų man atrodo, kad turint pinigų, Vilniuje galima nusipirkti bet ką. Bet vėlgi mes čia kalbame apie Vilnių. Užtektų išvažiuoti netgi į Kauną ar į Klaipėdą, ten jau nebe viską gautumei”, - teigė A. Užkalnis.

Daugiau apie tai reportaže.