„Prasidėjus karui Ukrainoje, mūsų gamybos komandą sustiprino keletas darbuotojų iš Ukrainos. Bendraudami jautėme, kaip jiems labai svarbu, jog nebūtų pamirštas Ukrainoje vykstantis karas ir jų šalies palaikymas šioje kovoje. Galvojome, kaip galime prisidėti ir padarėme, ką mokame geriausia – kurti produkto pavadinimą atitinkančius skonius, o kad būtų dar tiksliau – į šių traškučių kūrimo procesą įtraukėme savo naujuosius kolegas iš Ukrainos“, – teigia „Chazz“ bendraįkūrėjas Žilvinas Kulvinskis.

Anot jo, ukrainietiškų barščių skonio traškučiais norima padėkoti už tai, kad savo šalyse mes galime džiaugtis taika ir priminti, kad karas tebevyksta, o Ukrainai – reikia mūsų pagalbos. O visą gautą pelną nuo parduotų ukrainietiškų barščių traškučių pakelių įmonė skirs VšĮ „Iki pergalės“ fondui.

„Jei skaičiuotume lietuvių suteiktą pagalbą, ko gero esame čempionai – turime daug puikių iniciatyvų ir stiprių organizacijų. Esame nedidelis gamintojas, todėl visą pelną, gaunamą pardavus šio skonio traškučius, skirsime tokiai pat nedidelei, bet maksimaliai drąsiai organizacijai, kuri teikia tikslinę pagalbą ir ją nuveža iki pat fronto“, – teigia Ž. Kulvinskis.

Paklausus, ar ši naujiena įdomi prekybininkams, jis pateikia vienareikšmį atsakymą. „Vos pranešus, kad turime tokį produktą, ne vienas mažas tinklas ar firminė parduotuvė praktiškai iškart paprašė atsiųsti keletą dėžių pasibandymui, ir „Ukrainietiškų barščių“ traškučius jau galima rasti lentynose. Jaučiame didžiulį susidomėjimą iš didžiųjų prekybos tinklų skirtingose šalyse, taigi galima tikėtis pavyks surinkti žymią paramą mūsų partneriams“, – teigė Ž. Kulvinskis.

VšĮ „Iki pergalės“ atstovas papasakojo apie netikėtą bendradarbiavimo pradžią. „Daugiau nei prieš mėnesį sulaukėme skambučio iš „Chazz“. Jie papasakojo apie naująjį produktą ir neprašydami nieko mainais paprašė perduoti juos fronte esantiems kariams kaip padėką. Traškučiai šiuo metu jau pakeliui į Ukrainą ir tikiu, kad praskaidrins nuotaiką ne vienam kariui. Mūsų kroviniai tikrai įvairūs, ir vežame ne tik to, ko prašo, bet ir stengiamės nustebinti paprastais dalykais“, – teigia VšĮ „Iki pergalės“ atstovas Sigitas Miliauskas.

Anot S. Miliausko, pasitaiko savaičių, kai organizacija turi ką vežti, pavyzdžiui maisto davinių ar gyvybes gelbstinčių medicininių priemonių, bet stabdo pinigų trūkumas kurui ar transporto paruošimas kelionei. „Tikiu, kad reguliariai aukojamas šio produkto pelnas leis dažniau siųsti kolegas bei greičiau reaguoti į nuolat besikeičiančius poreikius ir išgelbėti dar daugiau gyvybių“, – apibendrina organizacijos atstovas.

Organizacijos „Iki pergalės“ tikslas – būti mokomosios misijos „Gyvačių sala“ užnugariu bei aprūpinti instruktorius, kurie moko paprastus žmones išgyventi karo sąlygomis ir kokybiškai prisidėti prie kovos prieš agresorių. Nuo karo pradžios organizacija jau apmokė per 8000 paprastų žmonių. „Ukrainietiškų barščių“ skonio traškučius jau galima įsigyti „Utenos prekybos“, „Vilniaus alaus“ firminėse parduotuvėse, pirmosios bandomosios partijos iškeliavo į Jungtinę Karalystę, Airiją, Lenkiją, Olandiją, Belgiją, Latviją ir Estiją.

Kviečiame prisidėti prie pagalbos Ukrainai skiriant paramą šiais būdais: platformoje „Contribee“ https://contribee.com/iki-pergales, skiriant 1,2 % GPM VšĮ „Iki pergalės“, Įmonės kodas 306040086 arba bankiniu pavedimu:

Sąskaitos Nr.: LT177300010171472276

Gavėjas: VšĮ IKI PERGALĖS

Bankas: Swedbank

SWIFT kodas: HABALT22

Mokėjimo paskirtis: PARAMA