Pasak Monikos Kliokienės, „BGS Group“ atitikties vadovės, tvari veikla yra vienas iš pagrindinių „BGS“ tikslų. „Manome, kad nė viena šiuolaikinė įmonė negali sėkmingai veikti nekreipdama dėmesio į tvarias praktikas. Protingų ir ekologiškų logistikos sprendimų įvedimas ne tik daro teigiamą poveikį aplinkai, bet ir pačiam verslui, nes ilgainiui taupo laiką ir išlaidas.”

Jau ne vienerius metus „BGS“ nuosekliai tobulino savo logistikos procesus, kad užtikrintų tvarią veiklą. „Siekdami kuo mažesnio išmetamų teršalų kiekio, atnaujinome savo transporto parką, kad jis atitiktų EURO VI standartą. Be to, šiuo metu ieškome galimybių išplėsti savo automobilių parką naudojant CO2 mažinančius (CNG, PHEV ) ar net pasekti įmonės vykdomos antžeminio aptarnavimo veiklos pavyzdžiu, kur vidaus degimo varikliais varoma technika keičiama į varomą elektra, ir sulaukti galimybės naudoti CO2 neutralius elektrinius sunkvežimius. Taip pat rengiame eko-vairavimo mokymus vairuotojams ir optimizavome įmonės transporto maršrutus. Taip siekiame išvengti nereikalingų kilometrų ir dėl to nepageidaujamų finansinių ir laiko kaštų, ir, žinoma, sumažinti savo ekologinį pėdsaką,“ – aiškino Monika Kliokienė.

Tačiau ne viskas priklauso vien nuo nuvažiuotų kilometrų. Siekdama sumažinti popieriaus atliekas, „BGS“ savo sunkvežimiuose pristatė specializuotus kompiuterius, kurie padeda sumažinti spausdinamų dokumentų skaičių, išsaugant juos virtualioje erdvėje. Nepaisant to, jau nuo 2022 m. „BGS” logistikoje bus naudojamos tik elektroninės dokumentų versijos. Be to, „BGS Group“ logistikos operacijų kokybės kontrolė atliekama naudojant gerai išvystytą vaizdo kamerų tinklą, kuris leidžia įmonei greitai valdyti stotis, fiziškai nekeliaujant į reikiamą vietą.

Nors įmonės viduje vyksta daug teigiamų pokyčių, kartais tai nebūtų įmanoma be partnerių įsitraukimo ir pozityvaus požiūrio. „Mes didžiuojamės dirbdami su klientais, kurie tvarumą laiko ne mažiau svarbia verslo dalimi. Smagu padėti įmonėms siekti savo tikslų ir tuo pat metu nedaryti neigiamo poveikio aplinkai,“ – mintimis dalijosi „BGS Group“ atitikties vadovė Monika Kliokienė.