Tvarios statybos pradininkė NOKERA buvo įkurta, siekiant spręsti klimato kaitos ir augančio būstų trūkumo problemas. Kaip pagrindinę medžiagą statyboms bendrovė naudoja medieną ir tokiu būdu siekia pirmauti tvarios statybos pramonėje bei tiekti aukštos kokybės gyvenamuosius būstus už prieinamą kainą.

Biržoje kotiruojamų bendrovių tvarumą, atsižvelgdama į jų aplinkosaugos, socialinius ir įmonių valdymo rezultatus, vertinanti įmonė „Sustainalytics“ skyrė bendrovei NOKERA aukščiausią rizikos kontrolės reitingą aplinkos, socialinės politikos ir valdymo (angl. ESG) srityse.

NOKERA dalyvauja visuose vertės kūrimo grandinės etapuose – pradedant medžiagų pirkimu ir baigiant pastatų priežiūra – ir naudojasi technologijų pagrindu veikiančia platforma, kuri leidžia sklandžiai vykdyti planavimo, statybos, surinkimo bei priežiūros darbus ir sujungti juos į vieną bendrą sistemą. Tai užtikrina veiksmingą statybų procesą, dėl kurio bendrovė būstą pastato greitai ir gali pasiūlyti jį už įperkamą kainą.

Strateginė vieta, puiki infrastruktūra, aukštos kvalifikacijos motyvuoti darbuotojai bei gamybos kompetencija – pagrindiniai veiksniai, nulėmę bendrovės NOKERA sprendimą rinktis Vilniaus apylinkes savo naujai gamyklai.

Šiuo metu bendrovėje NOKERA Vokietijoje ir Šveicarijoje dirba 500 specialistų. Kurdama naujas darbo vietas Lietuvoje, bendrovė savo darbuotojų skaičių gerokai padidins. Naujos gamyklos įvairiuose (gamybos, rinkodaros ir valdymo) padaliniuose Lietuvoje bendrovė planuoja įdarbinti apie 300 darbuotojų.

„Vis labiau nuogąstaujant dėl klimato kaitos ir baigtinio gamtos išteklių pobūdžio, tvari statyba tampa vis svarbesnė, – sako „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorė Vida Staskonienė. – Džiaugiuosi, kad NOKERA pasirinko Lietuvą savo partneriu kelyje į statybų pramonės perversmą.“