Gegužės pradžioje „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ paskelbė siekį atostogoms į Lietuvą atvežti maždaug tūkstantį vaikų, kurių tėvai žuvo gindami tėvynę nuo okupantų iš Rusijos. Vaikus norima atvežti poilsiui į stovyklas pajūryje, pamaryje, Aukštaitijos nacionaliniame parke. Taip pat planuojama juos aprūpinti dovanomis artėjančiai rugsėjo pirmajai.

„Karas skaudžiai palietė kiekvieną Ukrainos gyventoją. Ypač ‒ vaikus. Agresorius griauna jų namus, jų mokyklas, žūsta šalį ir vaikų ateitį ginantys tėvai. Jei galime bent trumpam vaikus atitraukti nuo baisios karo kasdienybės, tą reikia padaryti“, ‒ sako „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Jo teigimu, tai ne pirma „Blue/Yellow“ iniciatyva, prie kurios rėmimo vienaip ar kitaip prisideda bendrovė. Ir, žinoma, ne paskutinė. Šiai iniciatyvai bendrovė skiria 20 tūkst. Eur, o bendra įmonės pagalba Ukrainą remiančioms organizacijoms siekia beveik 200 tūkst. Eur.

„Kartu galime daug. Tą supratome Lietuvoje padėdami apsistoti nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, tą žinojome šią žiemą, kuomet po Rusijos atakų prieš energetikos infrastruktūrą Lietuva tapo didžiausia elektros generatorių ir šildytuvų vežėja į Ukrainą, tuo esame įsitikinę ir dabar, kai kviečiame prisidėti prie pagalbos karo našlaičiams. Bendromis jėgomis verslai ir gyventojai gali nuveikti didžiulius gerus darbus“, ‒ sako „Stiprūs kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis.

Aukoti karo našlaičių atostogoms Lietuvoje galima trumpuoju numeriu 1409 – skambučio kaina 5 Eur. Tai pat galima daryti pavedimą į „Stiprūs kartu“ sąskaitą LT387044090101401806, ar „Paypal“ piniginę: mes@stipruskartu.lt, pavedimo paskirtyje nurodant „Karo našlaičiams“.