Įgyvendindama tvarumo strategiją, „Revolut“ bendradarbiaus su poveikio aplinkai technologijų bendrove „Watershed“.

Jungtinės Karalystės finansinių technologijų bendrovė „Revolut“, turinti daugiau nei 16 milijonų klientų visame pasaulyje ir daugiau nei 300 tūkst. Lietuvoje, žengia naują žingsnį įgyvendindama tvarumo strategiją. Bendrovė bendradarbiaus su pasauline poveikio aplinkai technologijų bendrove „Watershed“, kuri išmatuos ir padės sumažinti įmonės pasaulinį anglies dvideginio pėdsaką.

„Revolut“ pasitelks „Watershed“ programinę įrangą rinkdama tikslius duomenis apie dabartinį įmonės poveikį aplinkai. Bendrovė realiu laiku stebės ir analizuos gaunamus duomenis, tai leis „Revolut“ griežčiau kontroliuoti poveikį aplinkai.

„Watershed“ įvertins „Revolut“ pasaulinį anglies dvideginio pėdsaką, sumodeliuos skirtingus jo mažinimo scenarijus, realiu laiku vertins įmonės veiklos poveikį aplinkai. Įvertinus tikslius duomenis, „Revolut“ tikslas yra sukurti programą, pagal kurią būtų galima iki minimumo sumažinti poveikį aplinkai, laikantis Paryžiaus susitarimo tikslų . Bendrovė planuoja savo dabartinį anglies dvideginio pėdsaką įvertinti iki metų pabaigos. Parengusi griežtesnės poveikio aplinkai kontrolės strategiją, „Revolut“ kvies darbuotojus, verslo partnerius, labdaros partnerius, klientus ir kitas suinteresuotas grupes suvienyti jėgas ir bendradarbiauti kuriant tvaresnę ateitį „Revolut“ pasaulinėje ekosistemoje.

„Savo klientams visame pasaulyje suteikiame galimybę gauti daugiau naudos iš savo pinigų. Tačiau besivystant pasauliui ir keičiantis gyvenimo būdui, vis daugiau žmonių supranta, kad ir jie yra atsakingi už aplinką, kurioje gyvename ir privalome ja rūpintis. Mes norime tvaresnį ir žalesnį gyvenimą paversti realybe, todėl pradėjome partnerystę su „Watershed“ siekdami įgyvendinti savo tvarios veiklos strategiją", – sako Alanas Changas, „Revolut“ grupės pajamų vadovas.

„Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su „Revolut“ kuriant ir įgyvendinant tvarumo strategiją. Siekiame pagreitinti kovą su klimato kaita kurdami priemones, kurių šiuolaikinėms organizacijoms, tokioms kaip „Revolut“, reikia greitai pasiekti nulinį anglies dvideginio pėdsaką. Neseniai paskelbta IPCC ataskaita nekelia jokių abejonių: laikas kalboms praėjo ir kiekviena organizacija turi greitai imtis veiksmų, kad sumažintų poveikį aplinkai. Džiaugiamės galėdami padėti „Revolut“ pirmauti “, – teigia „Watershed“ įkūrėja Taylor Francis.

Šių metų pradžioje „Revolut“ prisijungė prie iniciatyvos „Tech Zero“, suburiančios Didžiosios Britanijos ir pasaulio technologijų kompanijas, kurios įsipareigojo skatinti ekologiškus pokyčius ir kovoti su klimato krize pasitelkiant technologijas, duomenis ir mokslą.

Jau daugelį metų „Revolut“ bendradarbiauja su pasauliniais tvarumo labdaros partneriais, tokiais kaip WWF, „Rainforest Alliance“ ir „Open Cages“, padėdama šioms organizacijoms surinkti lėšų per „Revolut“ aukojimo platformą. Iki šiol „Revolut“ klientai paaukojo daugiau nei 1 mln. svarų sterlingų aplinkosaugos, tvarumo ir klimato kaitos labdaros organizacijoms.