„Į parduotuves šventinėmis dienomis išeina darbuotis keli šimtai prekybos tinklo administracijos darbuotojų. Šią tradiciją puoselėjame ne vienus metus, o pandemijos metu ji tapo itin svarbi, nes tai dar vienas būdas parodyti, kad esame viena komanda ir kiekvieno iš mūsų indėlis bendroje veikloje yra itin svarbus. Kartu siekiame parodyti parduotuvių darbuotojams, kaip vertiname jų darbą, ir padėkoti už visas pastangas“, – sako V. Budrienė.

Naudinga patirtis

Administracijos darbuotojai prisideda prie kasdienių užduočių atlikimo parduotuvių salėse ir sandėliuose, kaip ir bet kuris kitas parduotuvės darbuotojas. Jie padeda krauti prekes į lentynas, palaikyti tvarką prekybos salėse, atlikti kitus kasdienius darbus. Tai ne tik padeda užtikrinti kuo geresnę pirkėjų patirtį, bet taip pat suteikia vieningumo jausmą, stiprina komandos ryšius. Taip pat tai yra proga geriau susipažinti su kolegomis ir įsigilinti į parduotuvių darbo specifiką bei procesus.

Pasak V. Budrienės, prie šios iniciatyvos darbuotojai mielai prisideda, per kelerius metus tai tapo natūraliu dalyku. Be to, darbas priešakinėse linijose – parduotuvėse – suteikia ir naujų idėjų, ką galima būtų patobulinti, kad dirbti įmonėje visiems būtų patogiau.

IKI parduotuvė

Per Kalėdas nedirbs

Prekybos tinklo komunikacijos vadovė sako, kad, nors šventinis laikotarpis mažmeninės prekybos srityje yra itin intensyvus, nuspręsta darbuotojams suteikti daugiau laiko pabūti su artimaisiais. Todėl pirmąją Kalėdų dieną tinklo parduotuvės visai nedirbs. O Kūčių dieną, gruodžio 26-ąją ir Naujųjų metų išvakarėse bei sausio 1 dieną dirbs trumpiau.

„Prieš Kalėdas raginame pirkėjus laikytis saugumo reikalavimų bei kiek įmanoma pakeisti apsipirkimo įpročius ir šventinį apsipirkimą planuoti ne piko metu. Raginame gyventojus pasinaudoti lanksčiomis galimybėmis ir apsipirkti rytinėmis arba vakarinėmis valandomis. Tai turėtų padėti apsipirkti saugiau ir išvengti papildomų kontaktų“, – sako V. Budrienė.

Taip pat, siekiant išvengti spūsčių parduotuvėse ir sutaupyti laiko, pirkėjai skatinami apsipirkti internetu. Tai patogiai galima padaryti naudojantis „LastMile“ programėle.