Naująsias pakuotes „Mars“ kūrė su tarptautiniais partneriais „Huhtamaki“ ir SABIC. Šiame projekte svarbus vaidmuo teko Lietuvoje, Gargžduose įsikūrusiai „Mars Lietuva“ gamyklai, kurioje pakuočių gamybai pirmąkart korporacijos „Mars“ mastu buvo pritaikytas perdirbtas polipropilenas.

„Mars Petcare“ nuosekliai siekia didinti perdirbtų žaliavų kiekį maisto gyvūnams augintiniams pakuočių gamyboje, sekant „Mars“ tvarumo tikslais. Esame aktyviai įsitraukę į inovacijų diegimą „Mars“ – visoje pasaulinėje korporacijoje jau prigijo ne viena naujovė, sukurta būtent Gargžduose. Didžiuojamės savo indėliu į naujųjų pakuočių kūrimą, ir visi kartu judame link galutinio korporacijos tikslo – dirbti visiškai be plastiko atliekų“, – pažymi Aušra Žemaitienė, „Mars Lietuva“ generalinė direktorė.

Pagal „Mars“ Tvarių pakuočių planą siekiama, kad iki 2025 m. 100 proc. korporacijos pakuočių būtų pritaikytos panaudoti pakartotinai, perdirbamos ar kompostuojamos.

„Pastaraisiais metais glaudžiai bendradarbiavome su SABIC ir „Huhtamaki“, tobulindami naująsias augintinių maisto pakuotes ir didindami jose perdirbto plastiko kiekį. Esame įsipareigoję prisidėti prie žiedinės ekonomikos skatinimo, taip pat ir kurdami vis daugiau pakartotiniam panaudojimui tinkamų pakuočių. Dabartinė naujovė mus priartina prie 2025-ųjų tikslo, kad 30 proc. mūsų pakuotėse naudojamų medžiagų būtų iš perdirbto plastiko, o grynojo plastiko naudojimas būtų sumažintas 25 proc.“, – komentuoja Barry Parkinas, „Mars“ vyriausiasis tvarumo pareigūnas.

Maisto gyvūnams augintiniams pakuotės – vienas iš pakavimo formatų, kurių gamybai itin sunku pritaikyti perdirbtas žaliavas, kadangi pakuotėje esantis produktas, siekiant aukščiausios jo kokybės, turi būti termiškai apdorojamas. „Sheba“ projekte buvo panaudota sertifikuota perdirbta ISCC PLUS medžiaga ir pritaikytos naujos technologijos, padedančios palaipsniui kurti vis tvaresnes pakuotes. SABIC rinkoje žinoma savo sukurtomis technologijomis, kurios leidžia iš sunkiai perdirbamų plastikinių pakuočių išgauti iš naujo panaudojamas žaliavas. Kitos projekto tarptautinės partnerės „Huhtamaki“ indėlis – lengvai nuplėšiamos ir sterilizavimui tinkamos polipropileno plėvelės gamybos technologijos. Šios inovacijos padeda pritaikyti antrines žaliavas pakuočių, turinčių sąlytį su maistu, kūrimui.

„Mūsų vartotojai nori ne tik kokybiško maisto augintiniams. Jiems taip pat svarbus didesnis aplinkai draugiškų, tvaresnių produktų pasirinkimas. Tokios inovacijos kaip Europoje pradedamos naudoti naujos „Sheba“ pakuotės įrodo, kad atsižvelgiame į šiuos poreikius“, – teigia Deris Watkinsas, „Mars Pet Nutrition Europe“ regiono prezidentas.

„Mars Petcare“ pagrindinėse rinkose jau šiuo metu yra perdirbama dauguma „Sheba“ pakavimui naudojamos aliuminio bei kartono pakuotės, o su naujai išvystyta pakuote, kurioje naudojamas perdirbtas plastikas, „Mars Petcare“ dar labiau priartėja prie ambicingų tikslų įgyvendinimo tvarumo srityje.