„Tai, kad trečius metus iš eilės darbo rinkos dalyviai „Maximą“ pripažįsta „TOP Darbdaviu“ tarp visų prekybos sektoriaus bendrovių, mums yra svarbus nuoseklaus darbo įvertinimas. Keletą pastarųjų metų tobulinome darbuotojų motyvavimo sistemą, didinome atlyginimų ir premijų fondą, atnaujinome kolektyvinę sutartį su darbuotojų profesine sąjunga, įtraukdami daugiau papildomų naudų visiems be išimties mūsų didelės komandos nariams. Visa tai leidžia darbuotojams jaustis saugesniais ir įvertintais“, – teigia „Maxima LT“ generalinis direktorius Tomas Rupšys.

Vieno didžiausių darbo skelbimų paieškos portalų šalyje „CV-Online“ kasmet rengiamuose „TOP Darbdavio“ rinkimuose į geriausiųjų 50-tuką pretendavo apie 1800 įmonių iš įvairių verslo sektorių. Prekybos tinklas „Maxima“ vienintelis iš prekybos tinklų pateko į TOP darbdavių dešimtuką.

„Suprantama, kad veikdami visoje Lietuvoje ir būdami didžiausiu darbdaviu šalyje, sulaukiame ir didesnio susidomėjimo tarp darbo ieškančių žmonių. Vis dėlto jaučiame besikeičiančią dėmesio kokybę ir didesnę motyvaciją tapti būtent „Maximos“ komandos dalimi. Be to, pastebime ir džiaugiamės, kad auga esamų darbuotojų lojalumas įmonei, daugėja grįžtančių darbuotojų. Mus tai motyvuoja dėti visas pastangas, kad kolektyvas būtų stiprus, patenkintas ir saugus, kad žmonės turėtų galimybę mokytis bei siekti karjeros įmonės viduje“, – kalba T. Rupšys.

Didėjo atlygio ir premijų fondai

„Maxima“, per praėjusius metus savo darbuotojams išmokėjo beveik 18 mln. eurų skatinamųjų premijų, drauge nuosekliai keldama vidutinį darbo užmokestį. Bazinis atlyginimas per praėjusius metus augo 12 proc. – darbuotojams išmokėta 9 mln. eurų daugiau nei ankstesniais metais.

„Šiemet atlygis taip pat augs virš 10 proc. ir tai pajus per 90 proc. mūsų darbuotojų. Kartu su darbo užmokesčio ir premijų fondu nuosekliai plėtėme ir socialinių naudų paketą, kuriame yra apie dvidešimt naudų, kaip pvz.: išmoka gimus vaikui, papildomos 3 dienų apmokamos atostogos vestuvių proga, stipendijos geriausiai besimokantiems darbuotojų vaikams, papildomas sveikatos draudimas, psichologinė pagalba ir pan.“, – vardina T. Rupšys.

Prekybos tinklas „Maxima“ yra ėmęsis papildomų veiksmų darbo užmokesčio politikos skaidrumui sustiprinti. Kas mėnesį yra viešinama išsami informacija apie parduotuvių, maisto gamybos cechų, logistikos ir administracijos darbuotojams mokamą vidutinį darbo užmokestį. Taip pat laikantis gerosios praktikos, kurią numato naujoji Europos Komisijos direktyva, bendrovė savanoriškai viešina ir savo darbuotojų atlyginimų vidurkius pagal lytį.