Šių metų iniciatyvų konkursas „Mes – bendruomenė“ yra skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių iniciatyvų susijusių su aplinkos saugojimo ir tvarumo tikslais.

„Kviečiame projekto dalyvius teikti paraiškas, kurios skatina veiklas, susijusias su išteklių taupymu, gamtos puoselėjimu ir tvarių sprendimų paieškomis kasdieniniame gyvenime. Tikime, kad dalyvaujantys geriausiai žino, kokių idėjų įgyvendinimas jų bendruomenei yra naudingiausias ir mato, kaip dalyvavimas šiame konkurse padės tai pasiekti”, – sako „Maxima LT“ generalinis direktorius Tomas Rupšys.

Teikti savo paraiškas projektui bendruomenės kviečiamos nuo vasario 23 dienos. Programoje gali dalyvauti nevyriausybinės ir ne pelno siekiančios organizacijos, savivaldybės administracija gali teikti tik vieną paraišką su viena organizacija.

Paraiškų teikimo terminas – mėnuo. Iš visų paraiškų bus atrinktas sutrumpintas dalyvių sąrašas, kurį vertins kompetentinga komisija, taip pat bus paskelbtas balsavimas internetu. Susumavus komisijos ir balsavimo internete balus, paaiškės, kurios idėjos gaus finansavimą.

Kiekviena bendruomenė projekto finansavimui galės gauti iki 10 tūkst. eurų, o „Maxima“ projektui iš viso skirs 120 tūkst. eurų. „Mes – bendruomenė“ programos lėšomis gali būti finansuojama iki 70 proc. visos projekto vertės.

„Kasmet šio projekto dalyviai demonstruoja savo kūrybiškumą ir įrodo įgyvendintų projektų vertę ne tik bendruomenei, bet ir visai Lietuvai. Laukiame paraiškų iš visos šalies ir nekantraujame prisidėti prie kūrybiškų bei aplinką tausojančių idėjų įgyvendinimo“, – priduria T. Rupšys.

Dalyvavimo taisykles ir registracijos formą rasite čia: Mes – bendruomenė (maxima.lt). Paraiškas galima teikti iki kovo 23 d.