Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Kuodytės teigimu, šis paramos projektas vainikuoja visus metus prekybos centro dedamas pastangas veikti socialiai atsakingai ir prisidėti prie pagalbos įvairioms socialinėms grupėms bei bendruomenėms.

„Nuolat ieškome galimybių patys ar drauge su partneriais kurti prasmingus projektus, prisidėti prie teigiamų pokyčių visuomenėje bei padėti tiems, kam to labiausiai reikia. Tai itin svarbi mūsų veiklos dalis, kuriai skiriame daug dėmesio – ir ne tik prieš šventes, bet visus metus. Džiaugiamės, kad prie mūsų socialinių iniciatyvų noriai prisideda ne tik mūsų darbuotojai, bet ir įmonės, su kuriomis bendradarbiaujame, prekybos centro nuomininkai. Tokia sinergija leidžia daryti didesnį socialinį poveikį“, – sako B. Kuodytė.

Dovanas Kauno Švč. Jėzaus Širdies parapijos vaikų dienos centro auklėtiniams be Kauno „Akropolio“ administracijos paruošė paslaugų teikėjai „Valumina“ ir „Eurocash“, parduotuvės „Candy Pop“, „Naturalia Ūkis“, „Top Shop“, „Sportland“, „Douglas“, „Katės galerija“, „Spalvoti kvapai“, „Batukas.lt“. Virtualios realybės kambarys „X pramogos“ vaikų dienos centro auklėtiniams padovanojo nemokamą apsilankymą savo žaidimų salone, o kino teatrų tinklas „Forum Cinemas“ – kino seanse. Tuo metu knygynų tinklas „Pegasas“ kiekvienam vaikui dovanų paruošė po knygą.

Kauno Švč. Jėzaus Širdies parapijos vaikų dienos centrą lanko 5–13 metų vaikai iš socialinės rizikos šeimų, vienišų motinų vaikai ir mažieji, kuriems tiesiog trūksta popamokinės veiklos ar yra reikalinga pagalba ruošiant namų darbus. Centre vaikai gauna maitinimą, saugią aplinką, užimtumą bei pagalbą ruošiant namų darbus. Vasarą centras organizuoja vaikams įvairias išvykas ir stovyklas.

„Visuomenės, įskaitant ir verslo bendruomenę, dėmesys tokioms įstaigoms kaip mūsų vaikų dienos centras yra išties svarbus. Nevyriausybinių organizacijų ir įmonių parama leidžia vaikams suteikti kokybiškos, mažųjų poreikius atitinkančios, jų socialinius įgūdžius, kūrybiškumą lavinanti padedančios užklasinės veiklos galimybes. Vaikai mokosi ir pažįsta pasaulį ne tik pamokų metų mokyklose, bet ir kiekvieną akimirką žaisdami, bendraudami, tyrinėdami aplinką. Džiugu, kad verslas padeda sukurti tam palankias sąlygas“, – sako Kauno Švč. Jėzaus Širdies parapijos vaikų dienos centro socialinė darbuotoja Sigita Daugėlaitė.

Šiemet Kauno „Akropolis“ įgyvendino ne vieną socialinę iniciatyvą ir prisidėjo prie įvairių visuomeninių projektų. Dar gruodžio pradžioje prekybos ir pramogų centre Tarptautinės žmonių su negalia dienos proga organizuota rankdarbių mugė, kurios metu vyko edukaciniai užsiėmimai, buvo akcentuojama visiems patogaus ir prieinamo miesto idėja. Už šį renginį prekybos centrui įteikta Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio padėka.

Kauno „Akropolis“ visus metus taip pat remia įvairias ne pelno siekiančias organizacijas, tokias kaip „Caritas“, „Raudonos nosys“, „Raudonasis Kryžius“ ir kt.

Daugiau informacijos – Kauno „Akropolio“ „Facebook“ paskyroje ir www.akropolis.lt.