Šiemet Alytaus metų apdovanojimai vyko jau dešimtą kartą – jų metu įvertinami miestui nusipelnę žmonės, specialistai, organizacijos ir įmonės, tarp kurių – ir stiklo paketų gamykla „Glass LT. Daugiau kaip 24 metus veikianti įmonė jau seniai tapo vienu didžiausių darbdavių regione – tai didžiausia stiklo paketų gamintoja visose Baltijos šalyse.

„Džiaugiamės savo mieste turėdami stiprią ir visuomeniškai aktyvią įmonę „Glass LT“. Ši įmonė daug dėmesio skiria darbuotojams – moka vienus didžiausių atlyginimų mieste, gerina darbo sąlygas, investuoja ir rūpinasi tvarumu bei diegia aplinkai palankius sprendimus. Be to, „Glass LT“ aktyviai dalyvauja Alytaus miesto bendruomenės gyvenime – padėjo įrengti hospisą bei keletą vaikų žaidimo aikštelių, yra nuolatinis Alytaus miesto šventės rėmėjas. Labai didžiuojamės šia ir kitomis įmonėmis, kurios įsikūrę Alytuje ne tik veda į priekį verslą, bet ir rūpinasi gyventojais bei neužmiršta miesto. Juk miestas – tai mes visi kartu ir tik drauge galime pasiekti sėkmingų rezultatų“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Šiuo metu Alytaus stiklo paketų gamykloje „Glass LT“ dirba 222 darbuotojai. Prie gamybos linijų dirbančių žmonių darbą gamykla pernai nutarė organizuoti 4 pamainomis 7 dienas per savaitę. Siekdama išlaikyti darbo gamyboje patrauklumą, bendrovė vienos darbo savaitės trukmę gamybos darbuotojams sumažino iki 33,5 val., išlaikydama tą patį atlyginimą.

„Geriausio darbdavio“ apdovanojimas mums ypač svarbus. Įmonėje daug dėmesio skiriame darbuotojų gerovei – siūlome trumpesnę darbo savaitę išlaikydami vienus aukščiausių atlyginimų tiek Alytaus regione, tiek ir visoje šalyje, darbo užmokestį mokame keletą kartų per mėnesį, kuriame darbui palankią ir saugią aplinką, investuojame į darbuotojų mokymus, įrangą ir technologijas. Ir toliau sieksime ne tik auginti verslą, bet ir būti aktyvūs Alytaus bendruomenės nariai“, – sakė Giedrius Jackūnas, „Glass LT“ generalinis direktorius.

Sodros ir Valstybės duomenų agentūros (buv. LR Statistikos departamento) atvirais duomenimis, „Glass LT“ vidutinis darbuotojų atlyginimas išlieka vienas aukščiausių tiek Alytaus regione, tiek visoje Lietuvoje, ir siekia 2329 Eur/mėn.

Pernai „Glass LT“ augo beveik 50 proc. ir pasiekė 36 mln. Eur apyvartą. Beveik 70 proc. produkcijos sudaro tiesioginis ir netiesioginis eksportas. Siekdama mažinti gamybos poveikį aplinkai, „Glass LT“ naudoja tik žaliąją energiją, o apie 35 proc. jos pasigamina pati prieš beveik 3 metus įrengtoje nuosavoje 500 kW saulės elektrinėje. Svarstydama papildyti savo autoparką elektra varomu transportu, „Glass LT“ taip pat ir viena pirmųjų Lietuvoje savo veikloje šiemet pradėjo testuoti vien elektra varomą vilkiką.

Kitos Alytaus metų apdovanojimuose gyventojų įvertintos verslo bendrovės – tai socialiai atsakingiausios įmonės titulą pelniusi UAB „Lankava“, nominuota tarybos už jau 16-tą kartą įvykdytą akciją „Gerumo žvaigždė“, kuri dovanoja gerumą tiems, kam labiausiai jo reikia. Už unikalius internetinio verslo sprendimus, kurie sukurti Alytuje iškeliauja po visą pasaulį, Inovatyvaus verslo nominaciją laimėjo UAB „IT solutions“.

Alytaus metų apdovanojimams nominantus miesto savivaldybei siūlo Alytaus gyventojai ir miesto tarybos, o laimėtojus balsuodami elektroniniu būdu išrenka miesto gyventojai. Metų darbdavio nominacijai „Glass LT“ įmonę šiemet pasiūlė Alytaus miesto verslo plėtros koordinavimo taryba. Šiais metais už 60 nominantų balsavo 11 tūkst. žmonių.