Rėmė nuo karo pradžios

Bendrovės „Viada LT“ generalinis direktorius Linas Vytautas Karlavičius teigė, jog 250 tūkst. eurų – tik dalis visos paramos, ką įmonė skyrė Ukrainai nuo pat pirmos karo dienos.

„2022-ųjų vasario 24 dieną Rusija užpuolė Ukrainą. Tądien mus visus ištiko šokas. Suvokdami šį siaubą, visi kaip galėdami stengėmės padėti Rusijos užpultiems ukrainiečiams. Ne išimtis buvo ir VIADA – teikėme paramą degalais, finansais, įdarbinome karo pabėgėlius.

Šiandien, bendradarbiaudami su visuomenininku Andriumi Tapinu, skiriame 250 tūkst. eurų, kad Ukraina greičiau pasiektų pergalę“, – teigė L. V. Karlavičius.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus, tai – pirmasis bendras VIADA ir A. Tapino projektas. Ateityje ketinama rengti ir kitų bendrų iniciatyvų, kurių metu bus renkamos lėšos ukrainiečių pergalei.

Pateikė įrodymus

Kiek daugiau nei prieš metus A. Tapinas viešojoje erdėje kėlė klausimus dėl VIADA ryšių su šalimi agresore. VIADA pateikė visus turimus dokumentus ir įrodymus, kad bendrovė neturi jokių ryšių su Rusija.

„VIADA priėmė sprendimą žengti kelis svarbius žingsnius – jie pateikė man dokumentus, įrodančius, kad visi įmonės akcininkai yra Lietuvos piliečiai ir verslas neturi jokių finansinių, valdymo ar bendradarbiavimo sąsajų su Rusija. Jie yra paskelbę viešą pranešimą, kuriuo kategoriškai smerkia Rusijos invaziją į Ukrainą.

Daug verslų tikina, kad jie visa širdimi už Ukrainą. Bet ne tiek daug atidaro piniginę ir solidžia suma prisideda prie Ukrainos kariuomenės pergalės. VIADA tai padarė ir man nekelia abejonių, kad jie su Ukraina ir Lietuva. Iki pergalės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė A. Tapinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją