„Karas Ukrainoje trunka jau ištisus metus, tačiau parama skubios medicinos pagalbos priemonėmis nuo karo nukentėjusiems asmenims reikalinga ne mažiau nei pirmąją karo dieną. Ukrainoje likusiems ir agresoriaus ciniškai atakuojamiems civiliams reikalinga skubi medicininė pagalba, o vietos medikams – galimybė pasiekti nukentėjusiuosius, nes būtent pirma valanda ir net minutė yra kritinės. Šiam tikslui susivienijome kartu su LARD, kurių siekis – aprūpinti Ukrainos medikus reikiama medicinine įranga ir skubios pagalbos automobiliais, kurie padėtų gelbėti už savo šalį kovojančių žmonių gyvybes“, – komentuoja „Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

Circle K nuotr

„Circle K Lietuva“ LARD organizacijai skiria 100 tūkst. eurų paramą. Papildomai nuo šiandien, vasario 24 d., prasidėjo mėnesį truksianti akcija, kurios metu perkant bet kokį karštą gėrimą „Circle K“ degalinėse, nuo kiekvieno nupirkto karšto gėrimo puodelio paramai bus skiriama 10 euro centų. Akcijos pabaigoje papildomai surinkta suma bus pervesta LARD.

„Vykstant karo veiksmams, tiek gyventojų, tiek karių patiriami sužeidimai yra sudėtingi, pažeidžiantys daugelį organizmo sistemų vienu metu. Todėl greita, kvalifikuota ir efektyvi pagalba gali išgelbėti ne vieną gyvybę, stabilizuojant sužeistųjų būklę ir išvežant juos į saugesnę vietą, kur būtų tęsiama medicininė pagalba. Tokiam darbui svarbu ne tik turėti gerai parengtų medikų brigadas, bet ir tinkamas priemones, kurios padėtų stabilizuoti gyvybinių funkcijų veiklą ir ligoniams greitai pasiekti pagalbos punktą. Ukrainos karo medikams labai reikalingi transportiniai dirbtinio kvėpavimo aparatai, širdies ritmą atstatantys defibriliatoriai, kvėpavimo takų valdymo įranga, pažeisto plaučio drenavimo rinkiniai, gaivinimui skirti koloidų ir kristaloidinių skysčių tirpalai, kraujo perpylimo sistemos iš donoro sužeistajam ir dar daug kitų priemonių“, – teigia LARD valdybos narys, gydytojas anesteziologas reanimatologas Rokas Tamošauskas.

R. Tamošausko asm. arch. nuotr. 

Jis tęsia sakydamas, kad suteiktos pagalbos greitis tokiame darbe yra bene lemiamas veiksnys, nuo kurio priklauso, ar ligonis išgyvens, todėl pirmoji valanda po sužeidimo yra vadinama „auksine“ arba lemiama.

„Labai džiaugiamės, jog „Circle K Lietuva“ ištiesė tikrai dosnią pagalbos ranką ir prisijungė prie mūsų iniciatyvos. Tikimės, jog degalinių tinklo klientai nepamirš, kad pirkdami karštus gėrimus, jie prisideda prie kilnaus tikslo – Ukrainos gynėjų ir civilių gyventojų gyvybės bei sveikatos gelbėjimo. Jūsų parama padės lemiamą pagalbos valandą iš tiesų paversti auksine“, – akcentuoja R. Tamošauskas.

Daugiau informacijos apie akciją galima rasti „Circle K“ svetainėje: circlek.lt/lemiamavalanda