„Bunasta“ ketina skirti stipendijas geriausiems VILNIUS TECH Transporto inžinerijos fakulteto II kurso studentams. Iš viso įmonė dviem studentams metams skirs 6000 eurų, o stipendijos bus mokamos 2023–2024 mokslo metų laikotarpiu. Atrankos kriterijai stipendijai gauti – akademinis pažangumas ir motyvacinis pokalbis.

J. Adomavičius, „Bunasta“ akcininkas ir įkūrėjas tikina, kad šia partneryste norima padėti studentams geriau pažinti transporto ir logistikos sektorių.

„Pamenu, kai buvau studentas, visiškai nesupratau, kur galėsiu panaudoti mokslus, vargau ir tie metai manęs visai nedžiugino, tačiau vėliau, jau pradėjus dirbti, sugrįžau į universitetą ir konkrečiai žinodamas, kur galėsiu panaudoti žinias, rijau kiekvieną dėstytojo žodį. Transporto sektorius sparčiai keičiasi, todėl ypač dabar naujos žinios, nauji protai ir jų sumanymai yra ypač reikalingi. „Bunasta“ nori, kad kuo daugiau jaunuolių galėtų teorines žinias pritaikyti praktikoje, o rinka tokiu būdu galės greičiau gauti kvalifikuotų specialistų“, - teigia jis.

Stipendijos skiriamos transporto inžinerinės ekonomikos ir logistikos studijų programos studentams. Transporto inžinerinės ekonomikos ir logistikos studijų programa suteikia logistikos, transporto vadybos, verslo, finansų ir ekonomikos pagrindus. Be to, ugdo gebėjimus organizuoti vietinį ir tarptautinį krovinių ir keleivių vežimą, produkcijos ir prekių paskirstymą, taikyti žinias tiriant rinką, planuojant ir prižiūrint visas veiklos sritis, kur reikalingas aukštas aptarnavimo lygis ir geriausia kokybė už priimtiną kainą.

„Įmonė „Bunasta“ skiria dėmesį užmegzti ryšį su talentingais, būsimais transporto sektoriaus specialistais. Esame patenkinti šiuo bendradarbiavimu, nes studentams ne tik bus suteikiamos stipendijos, bet ir plačiai atveriamos galimybės mokytis iš savo srities specialistų, „Bunasta“ darbuotojų, kurie padės jiems žengti pirmuosius žingsnius transporto srityje“, – sako VILNIUS TECH rektorius prof. Romualdas Kliukas.

Prie VILNIUS TECH mentorystės programos prisijungė ir studentams stipendijas skiria tokios įmonės kaip „Ambergrid“, „Eurovia Lietuva“, „Kauno tiltai“, „Ignitis upė“, „Lietuvos radijo ir televizijos centras“, „Lietuvos futbolo federacija“, Lietuvos žemės ūkio ministerija, tarptautinis „Rotary“ fondas, „Thermo Fisher Scientific Baltics“, „Eika“, „EPAM Sistemos“, „Fegda“, „FL Technics“, „Hanner“, „Teltonika“ ir Vilniaus šilumos tinklai.