Apie šiuos žmones dabar rašo pasaulio spauda, su jais konsultuojasi NASA inžinieriai. Bet svarbiausia, kad šių žmonių dėka koronaviruso pandemijos metu daug daugiau žmonių turėjo didesnį šansą išgyventi.

Tam skyrė savas santaupas

Yra momentų, kai ypač didžiuojuosi, kad esu lietuvė. Štai ir dabar užklupo toks pasididžiavimo gentainiais jausmas, kai susipažinau su čikagiečių šeima, kuri savo asmeninių santaupų dalį skyrė unikaliam humaniškam projektui. Misijai, apie kurią jau žino visas pasaulis.

Sutuoktinių Aurikos ir Deivido bei Lietuvoje gyvenančios jo sesers Viktorijos Trimbel iniciatyvos ir Laisvės TV „Laikykitės medikai!” fondo dėka Lietuvą dar gegužės mėnesį pasiekė 250 šalmų siunta, kuriais ventiliuojami plaučiai neinvaziniu būdu . Tačiau šių trijų žmonių pradėta kova dėl koronavirusu užsikrėtusių pacientų gyvybių, nesusijusi vien tik su Lietuva. Jų pastangomis tie šalmai paplito po viso pasaulio medicinos įstaigas, kuriose kovojama dėl pacientų gyvybių.

Tačiau šis pokalbis ne tik apie šį, be jokio atlygio įgyvendinamą projektą ir ne tik medicinos bendruomenėje su pagarba tariamą medikės Aurikos vardą, bet ir apie šios šeimos gyvenimą Amerikoje, apie patirtus sunkumus ir pripažinimą, apie Deivido verslą, kuris nežino sienų ir apie biohakerystės idėjas, kurios šiai šeimai yra artimos.

Noras būti medike – nuo vaikystės

Dėl laiko skirtumo pokalbį pradedame, kai Lietuvoje jau vakarėja, o Čikagoje – tik aštunta ryto. Jaukiai su jų ypatingojo, energiją palaikančio gėrimo puodeliais įsitaisę pašnekovai guvūs, tarsi tai išties nebūtų ankstyvas rytas, bet įsibėgėjusi diena.

Aurika neslepia nuo pat mažens žinojusi, kad norės būti medike: „Tai mane traukė nuo vaikystės. Jau tada patiko visus gydyti, tvarkyti žaizdas, įkandimus. Vasaras praleisdavau kaime, tai jų tikrai netrūko. Taigi buvau viena iš tų laimingųjų, kurie tikrai žino, ko nori savo gyvenime.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)