„Japan Tobacco International“ visame pasaulyje turi 63 atstovybes 58 šalyse, tarp jų – ir Lietuvoje, Vilniuje, kur įsikūrusi UAB „JTI Baltic“.

Tabako bendrovės atstovybės UAB „JTI Baltic“ vadovė Olesja Flores sakė, kad Vilniuje įsikūrusios tabako bendrovės atstovybės plėtra yra naujų vadybos ir saugumo standartų diegimo pavyzdys.

„Mūsų įmonėje dirba žmonės iš 8 šalių – Lietuvos, Latvijos, Švedijos, Nyderlandų, Serbijos, Bosnijos ir kt., didelį dėmesį skiriame lyčių lygybei, daug investuojame į naujų talentų pritraukimą, naujų darbuotojų įtraukimą ir ilgiau dirbančių motyvavimą. Pandemijos sąlygomis norime užtikrinti geresnes sąlygas savo darbuotojams todėl mūsų biuras plečiasi, erdvės tampa dar saugesnėmis ir patogesnėmis darbui.“ – sakė O. Flores.

UAB „JTI Baltic“ Korporatyvinių ryšių ir komunikacijos vadovas Renaldas Vaisbrodas pastebėjo, kad Lietuvoje įsikūrusi tabako bendrovė iš Vilniaus vadovauja veiklai 5 valstybėse.

„Vilnius yra tapęs mūsų verslo centru Baltijos valstybėse, Suomijoje ir Islandijoje. Lietuva yra tapusi talentų kalve visai korporacijai. Neseniai buvęs įmonės generalinis direktorius Linas Libikas buvo paskirtas analogiškos įmonės Austrijoje vadovu. Tai – didelis įvertinimas, kai vadovas iš Rytų Europos tampa įmonės Vakarų Europoje vadovu.

Kitas ilgametis „JTI Baltic“ darbuotojas Ramūnas Mačius šiuo metu užima viso „Japan Tobacco International“ viešųjų reikalų viceprezidento pareigas, o kitas lietuvis Gintautas Dirgėla – analogiškas pareigas Ukrainoje“ – sakė R. Vaisbrodas.

Lietuvoje „JTI Baltic“ yra antra pagal dydį tabako kompanija, užimanti apytiksliai 33% cigarečių rinkos.

Vilniuje įsikūrusi Lietuvos, Latvijos, Estijos, Islandijos ir Suomijos regionų JTI bendrovė, valdanti tokius prekės ženklus kaip „Winston“, „LD“, „Camel“ ir „Logic“.