„Po karantino vaikų dienos centrai vėl atnaujino savo veiklą, o į juos sugrįžo bendravimo išsiilgę vaikai. Džiaugiamės, kad papildomos lėšos, kurias paaukojome kartu su pirkėjais, padėjo užtikrinti saugią aplinką centruose, leido vaikams dar greičiau sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą ir turiningai praleisti vasarą. Tikimės, kad prekybos tinklo parduotuvių klientai ir toliau skirs depozito sumą vaikams ir prisidės prie geresnės jų ateities kūrimo“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Parama vaikų saugumą ir aktyviam laisvalaikiui lauke

Dalies vaikų dienos centrų veiklą koordinuojančios organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė pasakoja, kad po karantino teko prisitaikyti prie galiojusių atitinkamų institucijų reikalavimų ir centruose buvo privaloma laikytis tam tikrų taisyklių, tačiau nepaisant to, į juos gausiai plūdo vaikai.

„Nuo birželio pradžios vėl pradėjo veikti mūsų vaikų dienos centrai, tiesa, vienu metu galėjome įleisti grupes po 10 vaikų, buvo būtina dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, paviršius, kiek įmanoma laikytis saugaus atstumo. Kadangi vaikai buvo nepaprastai pasiilgę bendravimo, jie noriai vėl pradėjo lankytis centruose – kai kuriems iš jų tai buvo išties didžiulis įvykis, kurio laukė tris karantino mėnesius. Džiaugiamės, kad dalį „Lidl“ ir prekybos tinklo pirkėjų mums skiriamų lėšų galėjome panaudoti ir būtiniausių apsaugos priemonių įsigijimui ir taip užtikrinti vaikų saugumą centruose“, – sako R. Dičpetrienė.

„LIDL“ taromatų paramos projektas

Maltos ordino pagalbos tarnybos Organizacinės plėtros vadovas Edvinas Regelskis antrina, kad maltiečiai taip pat „Lidl“ paaukotas lėšas panaudojo vaikų saugumo užtikrinimui: „Vaikų dienos centrai privalo turėti visą būtiniausių apsaugos priemonių paketą – termometrus, kaukes, dezinfekcinius skysčius ir kita, o mes, kaip organizacija, esame pasižadėję centrus jomis aprūpinti. Dėkojame „Lidl“ už suteikiamą pasitikėjimą, nes galime prekybos tinklo mums skiriamas lėšas naudoti ten, kur labiausiai reikia.“

Gelbėkit vaikus“ atstovė pratęsia, kad vasaros metu nemaža dalis vaikų dienos centrų organizavo dienos stovyklėles: „Kadangi stovyklų su nakvynėmis nebuvo galima organizuoti dėl saugumo sumetimų, todėl centrai rengė įvairias veiklas lauke – kvietė vaikus į žygius, dirbtuves, žaidimų dienas ir t.t. Norėdami, kad vaikai taip pat galėtų kuo aktyviau ir prasmingiau leisti savo laisvalaikį, pirkome kai kuriems centrams reikalingas priemones – šiam tikslui taip pat panaudojome dalį „Lidl“ paramos.“

Didesnį dėmesį skirs emocinei sveikatai

Anot „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės, viešojoje erdvėje vis netylant kalboms apie antrąją koronaviruso pandemijos bangą, vaikų dienos centrai jau dabar žiūri į ateitį.

„Karantino metu pamatėme, kad emocinė ir psichologinė pagalba tėvams yra labai svarbi, todėl turime geriau pasiruošti šiuo klausimu – tiek geriau nuteikiant ir apmokant darbuotojus, tiek suteikiant visą reikalingą informaciją tėvams ir jų atžaloms“, – sako R. Dičpetrienė.

„LIDL“ taromatų paramos projektas

Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovo teigimu, vasaros pradžioje maltiečiai jau organizavo mokymus savo darbuotojams, kurių metu personalas dalinosi darbo karantino metu sukaupta patirtimi.
„Darbuotojams karantinas buvo itin sudėtingas laikotarpis, todėl labai svarbu apie jį kalbėti, mokytis vieniems iš kitų ir ruoštis galimai mus užklupsiančiai antrajai pandemijos bangai. Mūsų personalo profesinės kompetencijos kėlimas yra būtinas, norint užtikrinti sklandų bendravimą ir profesionalią pagalbą vaikams bei jų tėvams“, – sako Maltos ordino pagalbos tarnybos Organizacinės plėtros vadovas.

Paaukota beveik 153 tūkst. eurų

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl“ taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „aukoti“. Surinktą sumą „Lidl“ padvigubina ir perveda vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms.

Per daugiau nei dvejus metus dienos centrams paremti buvo surinkta beveik 153 tūkst. eurų, kurie lygiomis dalimis išdalinti minėtiems koordinatoriams, o šios lėšos panaudojamos būtiniausioms reikmėms: nuo gyvybiškai svarbių remonto darbų, maisto vaikams, laisvalaikio užsiėmimų, vaikų saugumą užtikrinančių priemonių ir kt.