„Rūpestis tais, kam pagalbos reikia labiausiai, noras prisidėti prie visuomenei naudingų projektų yra užkoduotas mūsų motininės bendrovės DNR. Šią tradiciją pradėjo ir puoselėjo dar bendrovės įkūrėjų šeima, o ją tęsia bendrovės darbuotojai ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje. Paramos projektai mūsų bendrovėje yra ilgaamžiai todėl, kad stiprus noras padėti ir dalintis kyla ir iš pačių darbuotojų“, – sako UAB „Roche Lietuva“ vadovė Rasa Jonušienė. UAB „Roche Lietuva“ Lietuvoje atstovauja Šveicarijos farmacijos ir biotechnologijų bendrovei „F. Hoffmann-La Roche Ltd.“.

Tarp bendrovės vykdomų socialinės atsakomybės veiklų viena ypač brangi ir artima visiems jos darbuotojams – jau dvylika metų trunkanti draugystė su „Maltos ordino“ pagalbos tarnyba. „Roche Lietuva“ ir maltiečių bendradarbiavimas prasidėjo dar 2008 metais. Nuo tada darbuotojai kasmet reguliariai dalyvauja paramos akcijoje „Maltiečių sriuba“. Jos tikslas – surinkti lėšų bei suteikti pagalbą vienišiems, garbaus amžiaus ir sunkiai sergantiems senoliams. Visus metus pagalba teikiama ir vaikų dienos centrams, neįgaliųjų reabilitacijos stovykloms ir kitoms programoms.

Rasa Jonušienė

Pandemija augina paramos poreikį

„Parama labai svarbi ir reikalinga visais laikais, tačiau pandemijos metu jos poreikis išaugo dar labiau. Pandemijos padariniai ypač jaučiami senjorų bendruomenėje, kurių ir taip beveik du trečdaliai kiekvieną dieną susiduria su dideliais finansiniais sunkumais ir jaučia socialinę atskirtį. Be to, karantinas senjorus visiškai įkalino namuose“, – sako „Maltos ordino“ pagalbos tarnybos programų direktorė Rasa Stukienė.

Šiuo metu visoje Lietuvoje maltiečiai globoja 2600 senyvo amžiaus ir negalią turinčius žmones. Labdaros organizacija veiklą vykdo 43 šalies vietovėse. R. Stukienės teigimu, reguliarus aukojimas jų organizacijai yra be galo svarbus ir ypač padeda sunkiais, tokiais kaip šie, laikais. Įprastai didelę dalį pajamų maltiečiai gauna įvairiausių trumpalaikių paramos akcijų metu, tačiau jas pandemija pristabdė.

Anot pašnekovės, kai vieniši senjorai žino, kad rytoj turės ką valgyti, tai suteikia jiems ramybės jausmą, todėl jie drąsiau perka būtinus vaistus, be baimės laukia mėnesio pabaigos, todėl ilgamečių partnerysčių, tokių kaip vykdoma su „Roche Lietuva“, svarba yra didelė.

Svarbus ne tik akimirką trunkantis gerumas

R. Jonušienė teigia, kad „Roche Lietuva“ darbuotojai prie socialinės atsakomybės projektų prisideda negailėdami savo asmeninio laiko. Darbuotojai ne tik visuomet aktyviai dalyvauja „Maltiečių sriubos“ akcijoje, bet ir organizuoja Kalėdų karavaną, kurio tikslas – aplankyti vienišus senelius ir juos nudžiuginti prieš artėjančias šventes.

„Iš įmonės ir darbuotojų surinktų lėšų perkame maisto produktus, vitaminus, būtiniausias buities priemones ir kitus senjorams naudingus, bet ne visada patiems prieinamus dalykus. Iki šių metų kasmet vykdavome pas vienišus senelius, juos aplankydavome, pabendraudavome, tačiau šiais metais dėl karantino ir pandemijos keliamos rizikos to padaryti negalime. Visgi pandemija mūsų organizuojamo kalėdinio karavano iniciatyvos nesustabdė ir šiemet – 38 senjorams gyvenantiems Šilalės rajone dovanų lauknešėliai bus saugiai perduoti bekontakčiu būdu“, – sako R. Jonušienė.

Pasak bendrovės, socialinės iniciatyvos yra tapusios neatsiejama vidinės kultūros dalimi, kurias ketinama ir toliau atsakingai puoselėti.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo požiūrio“ apdovanojimus.

„Atsakingo požiūrio“ apdovanojimai – iniciatyva, skirta pagerbti prie Lietuvos gerovės kūrimo prisidedančias įmones ir verslininkus.

Už straipsnio turinį atsako juos atsiuntę asmenys ir jų atstovaujamos organizacijos.

Palaikykite savo atsakingiausiąjį! BALSUOK!

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)