Iš Olandijos medelyno „Nursery Udenhout“ į Lietuvą iš viso bus atvežta 34,8 tūkst. įvairių krūmų ir daugiamečių žolinių augalų bei 200 medžių, trečdalis kurių bus aukštesni nei 8 metrų. Planuojama, kad dalis želdinių teritorijoje bus pasodinta dar šį rudenį, likusieji – kitų metų pavasarį.

„Galima sakyti, kad iš Olandijos į Lietuvą atsivežame visą sodą. Beveik 0,5 mln. eurų investicija vien į verslo parko augmeniją, mūsų vertinimu, yra viena didžiausių ir ambicingiausių Lietuvoje“, – teigia „Vastint Lithuania“ vadovas Kęstutis Vedeckis.

Pasak jo, tarptautinė patirtis rodo, kad verslo centrų nuomininkai itin vertina žaliąsias erdves bei jų kuriamą rekreacinę naudą darbuotojams.

„Todėl „Business Garden Vilnius“ pavadinimas neliks vien simbolinis. Tikime, kad žaliosios erdvės ir estetiškai įrengti sodai dar labiau skatins nuomininkų lojalumą“, – pažymi K. Vedeckis.

„Business Garden Vilnius“ teritorijos apželdinimo koncepcija patikėta žinomai ir tarptautinę patirtį turinčiai želdynų dizainerei Rasai Laurinavičienei.

„Želdynai verslo centrams yra prabangos prekė. Ir nors dar per dažnai manoma, kad be žaliųjų erdvių galima apsieiti, džiaugiuosi, kad toks požiūris keičiasi. „Business Garden Vilnius“ želdynas bus ypatingas – tokio dydžio želdynų kol kas nėra nei prie vieno verslo centro Lietuvoje“, – sako ekspertė.

Pasak R. Laurinavičienės planuojamas želdynas užims beveik 4 tūkst. kvadratinių metrų ir jame bus daugiau nei 100 skirtingų rūšių bei veislių augalų.

„Daug dėmesio bus skirta tam, kad želdynai būtų dekoratyvūs visus metus, o keičiantis sezonams vis kitų augalų spalvos džiugintų žmonių akis“, – teigia R. Laurinavičienė.

Tą, anot jos, užtikrins žadamos sodinti geltonžiedes, baltosios ir palaipinės sedulos, dekoratyvines obelys, medlievos, klevai, šermukšniai, kiti augalai. O bene puošniausias želdynas – baltaliemenių himalajinių beržų giraitė – puikuosis centrinėje komplekso dalyje.

„Business Garden Vilnius“ yra statomas 6,2 hektaro teritorijoje Laisvės prospekte, šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ ir Lazdynų miško. Čia taip pat bus įrengta poilsio zonų, lauko žaidimų aikštelių, pėsčiųjų ir dviračių takų, kavinių ir restoranų.

Pirmojo „Business Garden Vilnius“ etapo metu statomi du biurų pastatai. Juose bus įrengta 42 tūkst. kvadratinių metrų ploto nuomojamų biurų ir prekybos patalpų bei erdvios automobilių stovėjimo aikštelės. Planuojama statybos darbų pabaiga – 2021 m. birželis.

Verslo parko „Business Garden Vilnius“ koncepcija yra orientuota į bendruomeniškumo stiprinimą. Projektas skirtas ne tik būsimiems jo nuomininkams, bet ir visam miestui. Verslo parko biurų pastatai derinami su infrastruktūra laisvalaikiui ir kitomis paslaugomis bei žaliosiomis rekreacinėmis zonomis, kurios bus prieinamos miesto bendruomenei.

„Business Garden Vilnius“ projektą plėtojančią bendrovę „Vastint Lithuania“ valdo Šveicarijos investicijų kompanija „Interogo Holding“.