Šią savaitę „AUGA group“ grąžino bendrovės įmonių gautas subsidijas už prastovose buvusius darbuotojus. Užimtumo tarnybai bendrovė pervedė apie 15 000 Eur gautos kompensacijos.

Taip pat bendrovė jau anksčiau nusprendė nebesikreipti dėl valstybės pagalbos pieno gamintojams, kuriai paraiškos buvo teikiamos iki šių metų birželio 30 d. Pagal Žemės ūkio ministerijos nustatytas taisykles už vieną pieninę karvę mokama 77,8 Eur, tačiau vienam pieno gamintojui, įskaitant su juo susijusius ūkio subjektus, parama negali viršyti 100 000 Eur. „AUGA group“ atsisakė jai priklausančios maksimalios 100 000 Eur paramos sumos.

„Nusprendėme valstybei grąžinti pervestas kompensacijas ir nebesikreipti dėl papildomos paramos. Šį sprendimą priėmėme atsižvelgdami į tai, kad mūsų sektorius buvo bene mažiausiai paveiktas COVID-19 krizės Lietuvoje. Prisijungiame prie kitų atsakingų verslų, kurie grąžina valstybės paramą. Tikimės, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir daugiau Lietuvos įmonių, o sugrįžę pinigai bus panaudoti ten, kur jų labiau reikia, likviduojant krizės padarinius bei skatinant šalies ekonomiką“, – sako „AUGA group“ Generalinis direktorius Kęstutis Juščius.