„Man, kaip mamai, labai liūdna, tačiau tenka pripažinti, kad šiuolaikiniai vaikai yra gana sėslūs – nuotolinis mokymasis, kompiuteriniai žaidimai, išmanūs telefonai skatina užsidaryti juos namuose ir vis mažiau judėti “, – sako D. Zasimauskienė, interaktyvios žaidimų erdvės įkūrėja.

Natūraliai

Pasak jos, „Active space“ gimė itin natūraliai, ieškant atsakymo, kas džiugina mūsų atžalas.

„Kai trečius metus iš eilės mano aktyvūs berniukai suraukę kaktas man dėstė, kad jie pavargę nuo nuobodžių veiklų skirtų mažiams, o dešimtą kartą eiti į tą erdvę, kurioje jau keletą metų niekas nesikeičia, irgi nepageidauja, nutariau sužinoti, kas gi juos džiugintų? Kadangi, pirmiausia esu mama, tad kurdama verslą norėjau padėti ir kitoms Kauno šeimoms išspręsti paauglių aktyvaus užimtumo problemą“, – atvirauja pašnekovė.

Žaidimų kambarių, laisvalaikio praleidimo vietų mažyliams Kaune buvo ir iki šiol yra, o ką veikti, kur nueiti su paaugliais?

Diana Zasimauskienė

Verslininkė siekė, kad jos pačios vaikai leistų aktyviai laisvalaikį, o tuo pačiu gerai jaustųsi ir su tėvais, nes tai svarbiausias laikas, kurio negalime prarasti kurdami jau naują santykį su po truputį į suaugusiuosius virstančiais vaikais.

Buvo būtina galvoti apie interaktyvią žaidimų erdvę paaugliams, kurioje tėvai irgi nenuobodžiautų, galėtų įsitraukti į aktyvią veiklą.

„Kaip smagu, kai tėčiai ir mamos rungtyniauja su savo atžalomis ir jų draugais“, – apie savo verslo viziją pasakojo Diana.

Greičiau pavargsta

Kurdama verslą moteris suprato, jog tėvai greičiau pavargsta, tad poilsio erdvėje tėvams reikėjo ne tik intelektualių stalo žaidimų, bet ir įdomių galvosūkių, stalo futbolo bei dartų. Pati „Active Space “ esmė – tai yra sensorinės plokštės, išjudinančios kojas bei rankas: juda visas žmogaus kūnas, į veiklas įsijungia ir smegenys.

Ši įranga naudojama medicininiais tikslais, tačiau žaidimų kambario Kaune įkūrėja ją pritaikė pramogoms.

Active space

„Teko gerokai padirbėti, kol buvo sudarytos sutartys su JAV įmonėmis ir gavau galimybę atsigabenti jų sukurtą įrangą į Lietuvą. Laimei, bendrovė turėjo gamyklas Europoje, tad įranga keliavo iš skirtingų Europos gamyklų ir po sunkų derybų atsivežti įrangą jau tapo lengva. Šia erdve noriai naudojasi ir įmonės, kurios rengia komandos formavimo, stiprinimo užsiėmimus savo darbuotojams“, – apie savo verslo idėjos užgimimą atvirauja D. Zasimauskienė.

Sustabdytas verslas reikalavo išlaidų

Pašnekovė apgailestavo, kad svajones ir suplanuotas veiklas beveik dvejiems metams uždarė karantinas.

Pandemijos, be abejo, niekas neplanuoja, tačiau verslui iškilo didžiulė grėsmė. Investicijos į viešinimą ir reklamą nepasiteisino, nes vos tik įsikūrus, teko užverti duris, klientams net neleidus išbandyti naujovių.

Sustabdytas verslas vis tiek reikalavo išlaidų. Be abejo, didžiąsias skolas laidavo INVEGA, tačiau ir jas reikėjo po truputėlį atiduoti.

Active space

„Buvome naujas verslas, tad į valstybės paramą negalėjome pretenduoti. Gavome šiokią tokią kompensaciją nuomai, tačiau neilgai. Laimei, patalpų savininkai buvo supratingi, rėmė, padėjo kartu sulaukti geresnių laikų“, – džiaugiasi kolegiška parama interaktyvios žaidimų erdvės įkūrėja.

„Per karantiną visiškai susiveržėme diržus, buvo momentų, kuomet jau ėmė neviltis, galvojome, kad užsidarysime, taip ir normaliai neatsidarę“, – sakė pašnekovė.

Iki verslo – radijo stotyje

Prieš pradedant verslą, D. Zasimauskienė dirbo radijo laidų vedėja.

„Šešerius metus sėkmingai dirbau radijo laidų vedėja, laikyti mikrofoną rankoje ir kalbinti žmones, man buvo didžiausias malonumas. Tačiau labai viliojo karjera ir vadovaujančios pareigos. Dariau viską, kad mano kelias judėtu šia kryptimi. Dabar tai pasiekiau, tačiau nesijaučiu laiminga“, – atviravo versli moteris, kuri teigia supratusi, kad geriausiai jaučiasi – būdama tarp žmonių, kalbėdama jiems, dalindamasi mintimis bei įkvėpdama.

Jos gyvenimo prioritetus perskaičiuoti padėjo ir sunki liga, laimei ją įveikė sėkmingai, nors daugelis žmonių po jos lieka invalido vežimėlyje. Kai kilo idėja atidaryti žaidimų kambarį, ji tikina rašiusi gausybę laiškų, domėjosi reikiama įranga. Smulkiam verslui ganėtinai buvo sunku atkreipti didmenininkų dėmesį, derėtis. Atrodė, kad niekam net neįdomu su verslia moterimi kalbėtis. Galbūt tai ir buvo vienas iš variklių kuriant verslo moterų klubą – ,,BNI Hanza“.

Active space

„Būti gera mama, žmona ir verslininke yra išties sunku, todėl ir nutariau, kad turiu padėti ir kitoms moterims, kai kurioms tiesiog užtenka pasakyti, jog tu gali, kitoms reikia įkvėpimo ar pagalbos rankos“, – apie visuomeninę veiklą ir persvarstytus gyvenimo prioritetus pasakojo kaunietė.

Moteris, karjera ir šeima?

Pasiteiravus, ar nėra sudėtinga derinti karjerą, verslą ir šeimą, pašnekovė atsakė, kad šeima – pagrindinis moters sėkmingos karjeros variklis. Be abejo, su artimaisiais tenka ir pasiginčyti, nes nuomonės ne visada sutampa, o kitą kartą pritarti, bet padaryti savaip. Ji mano, kad šeimoje, moteris gali jaustis saugia, tikra pilnaverte moterimi.

„Aš pati išmokau užsidirbti pinigų jau nuo 14 metų. Buvau viena pirmųjų, kurios pradėjo dirbti prekybos tinkluose degustatorėmis. Kviečiau žmones paskanauti reklamuojamu gaminių, ar netgi nusipirkti skalbimo miltelių. Pamenu, pirmus kartus buvo labai baisu, stengiausi slėptis kuo tolimesniame kamputyje, o po poros metų jau kitos merginos ateidavo pažiūrėti, kodėl man taip sekasi ir pasimokyti bendravimo įgūdžių. Esu tikra, kad kiekviena moteris gali atrasti savo veiklos nišą ir pilnai save realizuoti. Svarbiausia – atlikti savo darbą su polėkiu, o pinigai ateis savaime. Jei jums pavyko užsidirbti sėkmę, tai puiku, vadinasi esate šauni, o jei sėkmė nukrito iš dangaus – imkite ir laikykite ją, vadinasi jūs esate to verta“, – šmaikštauja versli moteris.

Diana Zasimauskienė

Anot Dianos Zasimauskienės karjera, vaikai ir namai – viskas yra suderinama, tik kartais pritrūkstame pasitikėjimo savimi arba palaikymo iš artimiausių žmonių, ypač savo vyrų, kuriems patogu, kai jų mylima moteris visada laukia jų namuose ir rūpinasi visu namų ūkiu.

„Kai tai daroma su meile – puiku, bet jei nesijaučiate laimingos, pats laikas imtis pokyčių“, – linkėjo visoms moterims atrasti save pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)